Salapärane madame viis seksuaalkurjategija Jeffrey Epsteini kokku kuulsustega ja palkas «massööre»

Inna-Katrin Hein
Copy
Jeffrey Epstein ja Ghislaine Maxwell
Jeffrey Epstein ja Ghislaine Maxwell Foto: twitter.com

USA meedia teatel ei tegutsenud kümnete alaealise seksuaalses ärakasutamises süüdistatav ärimees Jeffrey Epstein üksinda, vaid tal oli meeskond, kelle abiga ta lõi ja hoidis töös ärakasutamisvõrgustikku.

FBI andmetel mängis Epsteini võrgustikus tähtsat rolli ta elukaaslane Ghislaine Maxwell, keda kutsuti madame’iks ja kes viis Epsteini kokku mitmete kuulsustega.

Tavaliselt nimetatakse madame’iks bordelliomanikke.

Uurijate teatel oli madame Maxwellil heategevusorganisatsioon TerraMar, mis oli tegelikult riiuli- ja varifirma, mille taha varjati alaealiste seksuaalset ärakasutamist.

Kirjelduse kohaselt pidi TerraMar tegelema mere- ja looduskaitsega ning selle organisatsiooni raha tuli Maxwelli võetud sadade tuhandete dollarite suurustest laenudest. 

Maxwelli  ei ole alaealiste ärakasutamises süüdi mõistetud, kuid Epsteini varasematel kohtuprotsessidel ilmnes, et see naine on siiski otseselt seotud noorte tüdrukute värbamisega «massöörideks».

Jeffrey Epstein ja Ghislaine Maxwell
Jeffrey Epstein ja Ghislaine Maxwell Foto: twitter.com

Kinnitamata andmetel üritab Maxwell seni jõuda kohtuvälisele kokkuleppele kahe naisega, kes süüdistavad teda Epsteini ahistamisvõrgustikus osalemises.

Ghislaine Maxwell on kunagise briti meediamoguli Robert Maxwelli tütar, kes kasvas üles Suurbritannias jõukuses.

Briti meediamogul Robert Maxwell (1923-1991)
Briti meediamogul Robert Maxwell (1923-1991) Foto: Rights Managed / Mary Evans / Marx Memorial Libra/Scanpix

1990. aastate alguses kolis Maxwell Londonist New Yorki, kus üritas ärinaisena läbi lüüa.

USAs kohtus Maxwell investeerimispankur Jeffrey Epsteiniga, kellega tal tekkis suhe. Maxwell elas Epsteinile kuuluvates villades New Yorgis ja Floridas, samuti sai ta kasutada Epsteini eralennukit.

Maxwellil olid alles mitmed kontaktid Ühendkuningriigis, kaasa arvatud kuningliku pere liikmetega ning ta viis Epsteini nende inimestega kokku.

Maxwelli tutvusringkonda kuulus näiteks prints Andrew, mitmed tuntud näitlejad, muusikud, ärimehed ja poliitikud.

Briti prints Andrew
Briti prints Andrew Foto: Steve Parsons / PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Maxwell lõi uusi kontakte USAs, kus ta näiteks sõbrunes Chelsea Clintoniga, kes on USA endise presidendi Bill Clintoni tütar. Tütre kaudu käis Maxwelli korraldatud seltskonnasündmustel ka Bill Clinton.

Samuti oli Maxwelli sündmustel kohal kinnisvaraärimees ja praegune USA president Donald Trump.

FBI uurijate andmetel aitas Maxwell üle 10 aasta Epsteinil hallata ta villasid, palgata «massööre» ja luua uusi kasulikke kontakte.

Investeerimispankur Euan Rellie, kes oli kutsutud mitmele Maxwelli ja Epsteini peole sõnas, et talle jäi Maxwellist kummaline mulje. Tema arvates oli Maxwell osaliselt Epsteini kallim, osaliselt töötaja, osaliselt sõber ja pooleldi kupeldaja.

Epsteini firmades töötanud inimeste sõnul oli Maxwell eelkõige kupeldaja, kes otsis noori tüdrukuid «massöörideks».

Kinnitamata andmetel lasi Epstein endale päevas teha vähemalt kolmel korral «massaaži», mida tegid alaealised.

New Yorgi kohtunik Geoffrey Berman näitamas näpuga Jeffery Epsteini pildile
New Yorgi kohtunik Geoffrey Berman näitamas näpuga Jeffery Epsteini pildile Foto: STEPHANIE KEITH / AFP/Scanpix

1993. aasta otsis Epstein endale joogaõpetajat, kes annaks talle eratunde. Töökuulutuses oli, et joogaõpetaja saab ka palju reisida.

Huvitatutel paluti helistada Miss Maxwelli telefoninumbrile, mis oli tegelikult Epsteini kontori number. Joogaõpetajalt oodati tegelikult seksuaalteenuste osutamist.

Süüdistuse kohaselt kasutas Epstein seksuaalselt ära kümneid tüdrukuid, kes pidid talle «massaaži» tegema. New Yorgi prokuröride sõnul saab alaealiste palkamises ja ärakasutamises süüdistada ka Maxwelli, kuna tema tegevuse kohta on tõendid.

Maxwelli jalgealune läks väga kuumaks 2015, kui teda hakati kahtlustama alaealiste palkamises ja ta kadus siis avalikkusest.

Epstein anti juba 2008 kohtu alla ja teda süüdistati ka siis alaealiste seksuaalses ärakasutamises. Kohtu ees tunnistasid mitu noort naist, et nad tõmmati Epsteini võrgustikku, millest oli raske välja pääseda ning suurt rolli mängis nende «palkamises» Maxwell.

Epstein mõisteti siis kahes juhtumis süüdi, kuid ta pääses tänu oma headele kontaktidele kerge karistusega. Ta on USAs kantud seksuaalkurjategijate nimekirja.

Politsei ja FBI jätkavad Epsteini ärakasutamisvõrgustiku uurimist. Praegustel andmetel kasutas Epstein ära 36 alaealist tüdrukut, kuid ta ohvrite arv võib olla suurem.

New Yorgi kohtunik Geoffrey Berman teatamas pressikonverentsil, et Jeffery Epsteinile esitati süüdistus alaealiste seksuaalses ärakasutamises
New Yorgi kohtunik Geoffrey Berman teatamas pressikonverentsil, et Jeffery Epsteinile esitati süüdistus alaealiste seksuaalses ärakasutamises Foto: STEPHANIE KEITH / AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles