ERMi külje alla kerkiv suur uusarendus sai nurgakivi

Tartu Postimees
Copy
Raadimõisa uusarendus sai nurgakivi.
Raadimõisa uusarendus sai nurgakivi. Foto: Reterra Estate OÜ

Esmaspäeval asetati Eesti Rahva Muuseumi kõrval Raadil Tartu valla ühe suurima uusarenduse Raadimõisa Kodu nurgakivi. Maikuus alanud ehituse käigus rajatakse kompleksi 256 korterit, ehitavad Mapri Ehitus ja Nobe. Arendaja on Reterra Estate.

Nurgakivi asetati Tartu vallavanema Jarno Lauri, Reterra Estate'i juhi Reigo Randmetsa, PIN Arhitektide partneri Markus Nimiku ning Mapri Ehituse tegevjuhi Tarmo Roosi osavõtul. Nurgakivisse paigaldati ajakapsel, mis sisaldas uue Raadimõisa Kodu ehitusplaane, esmaspäevast Tartu Postimeest, Tartu valla arengukavaga USB mälupulka ning vana Raadi lennujaama fotosid ja jooniseid.

Jarno Lauri hinnangul on ERMi ligiduses olev Raadi piirkond väga palju kõlapinda tekitav asukoht, kuna ta asub Tartu linna keskpunktile väga lähedal. Samuti on selles piirkonnas palju võimalusi head elukeskkonda kujundada. «Mul on hea meel, et algus on tehtud ning Raadiraja tänavale ja Tartu valda tekib selline elamupiirkond,» ütles Laur.

Arenduse kogumaksumus on ligi 20 miljonit eurot ning see pole arendaja Reterra Estate'i esimene Tartu projekt.

«Raadimõisa Kodu rajamisel oleme rakendanud päris palju meie esimese Tartu korteriarenduse, Jaamamõisas asuva Lumina Kodude kohta kogutud klientide tagasisidet. Oleme teadlikumad, kuidas Tartu kliendini jõuda ning mis klientidele rohkem ka näiteks siselahendustes ja arhitektuuris sümpatiseerib ja mida teadlik tarbija tänapäeval hindab,» tõi Reigo Randmets uue arenduse juures esile.

Raadimõisa Kodu on esimene suurem kortermajade kompleks, mis ehitatakse Raadile otse ERMi ligidusse. Varasemad sarnased arendused Raadil asuvad pigem Kõrveküla maantee ääres ning suurema liiklusega piirkonnas.

Raadiraja tänaval, kus uued korterid asuma hakkavad, näevad arendaja ja ostjad tugevusena suuremat privaatsust ning head asukohta. Kokku tuleb arendusse kaheksa maja ning neist esimesed kaks valmivad 2020. aasta kevadel. Korterite ruutmeetrihinnad algavad  1650 eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles