Video: California küüslaugufestivali noorim ohver on 6-aastane poiss

Inna-Katrin Hein
Copy
Josephine Guicho näitamas oma 6-aastase sugulase Stephen Romero fotot, kes hukkus Gilroy küüslaugufestivali tulistamises
Josephine Guicho näitamas oma 6-aastase sugulase Stephen Romero fotot, kes hukkus Gilroy küüslaugufestivali tulistamises Foto: Jeff Chiu / AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Californias Gilroys 28. juulil toimunud küüslaugufestivalil (Garlic Festival) avas relvastatud mees tule, tappes kolm inimest, kellest noorim oli 6-aastane poiss.

Gilroy politsei teatel oli see laps Stephen Romero, kes oli sellel toidufestivalil koos ema Barbara Aquirre ja vanaema Barbara Velasquez Aquirre’iga, teatab eu.usatoday.com.

Ema ja vanaema said haavata, nad on haiglaravil.

Hukkunud poisi isa Alberto Romero sõnas meediale, et ta oli koos 9-aastase tütrega kodus, kui naine talle helistas ja ütles, et toimus tulistamine ja Stephen sai haavata. 

California Gilroy elanikud mälestamas küüslaugufestivalil hukkunuid
California Gilroy elanikud mälestamas küüslaugufestivalil hukkunuid Foto: EPA/Scanpix

Alberto Romero läks koos tütrega St. Louise’i haiglasse, mis asub San Franciscost 136 kilomeetri kaugusel, kuna sinna viidi ta naine ja poeg.

Poeg oli haiglasse jõudes veel elus, kuid suri viis minutit hiljem. Arstide sõnul olid kaks kuuli läbinud ta elutähtsad organid ning tal oli sisemine verejooks, mida ei saanud peatada.

Surma saanud Stephen Romero vanaema Maribel Romero sõnul on ta lohutamatu, kuna kaotas toreda lapselapse, kellel oli elu alles ees.

Lisaks Stephen Romerole hukkusid veel 13-aastane tüdruk ja 20. eluaastates mees. Politsei nende nimesid ei avalikustanud.

Parameedikute andmetel sai 15 inimest haavata.

Festivalil olnute sõnul avati tuli juhuslike inimeste pihta, mitte ei tulistataud konkreetseid inimesi.

Festivalil esinenud bändi liikmete teatel ilmus tulisjata järsku lava juurde ja avas tule.

Politsei tegi kindlaks, et tulistajaid oli kaks, mitte üks, nagu alguses arvati. Üks tulistaja lasti maha, teine pääses põgenema ja teda otsitakse.

FBI esindajad Californias Gilroys, kus küüslaugufestivalil leidis aset tulistamine
FBI esindajad Californias Gilroys, kus küüslaugufestivalil leidis aset tulistamine Foto: Noah Berger / AP/Scanpix

Politsei poolt maha lastud tulistaja on 19-aastane Santino William Legan. Tagaotsitav isik on samuti teada, kuid ta nime ei avalikustatud, kuna politseioperatsioon kestab.

Uurimine näitas, et tulistajad lõikasid küüslaugufestivali ala ümbritsenud traataeda augu, mille kaudu pääsesid rangelt turvatud alale.

Gilroy politsei ei ole tulistajate motiivi avalikustanud.

California Gilroy elanikud mälestamas küüslaugufestivali tulistamises hukkunuid
California Gilroy elanikud mälestamas küüslaugufestivali tulistamises hukkunuid Foto: EPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles