Soomes vahistati saripedofiil ja otsitakse tema ohvreid

Copy
Foto: Soome politsei

Helsingis võeti eile pedofiilias kahtlustatavana kinni 1950ndatel sündinud mees, keda kahtlustatakse vähemalt 12 alaealise tüdruku suhtes sooritatud seksuaalkuritegudes.

Soome politsei sõnul algasid kuriteod aastal 2006 ning kestsid kuni viimase ajani. Kuritegude toimumispaigana arvatakse olevat Helsingi Laajasalo piirkond.

Politsei avaldas kuriteos kahtlustatava pildi, kuna seda peetakse oluliseks tema kuritegude lahendamisel. «Võib-olla ei saa osa ohvritest aru, et neid on ära kasutatud, kuna paljud olid teo toimepanemise ajal kahtlustava pakutud alkoholi või muude ainete mõju all,» selgitas uurimist juhtiv kriminaalkomissar Saara Asmundela.

Ta lisas, et Helsingi politsei ei ole vähemalt ühe ohvri isikut veel suutnud välja selgitada. Tegemist on teadaolevalt mehe 13. ohvriga, kuid Asmundela sõnul ei ole võimatu, et ohvreid on veel.

Politsei sõnul kutsusid noored meest omavahel «onuks». Meest kahtlustatakse muu hulgas räiges vägistamises ja lapse räiges seksuaalses ärakasutamises. Politsei teatel on ta tegutsenud aastaid.

Kriminaalkomissari sõnul sai politsei kahtlusalusele jälile aasta alguses, kui üks ohver andis teada võimalikust kuriteost, mis oli toimunud juba aastaid varem.

Politsei andis avalikkusele pedofiilist teada esmaspäeva hommikul, kui uurimise juht Asmundela rääkis Yle-le, et politseisse on kõnealuse isikuga seoses pöördutud kümneid kordi. Politsei on juba mitut inimest ka küsitlenud. «Uurime, kas neile osaks saanud tegudel on kuriteo tunnusmärke.»

Kuritegudes kahtlustatav 64-aastane mees võeti vahi alla juba märtsi alguses. Vahistamismääruse alusel kahtlustatakse teda üle 20 kuriteos, mille hulgas on jõhkraid vägistamisi, seksuaalsetele tegudele sundimist ja lapse seksuaalset ärakasutamist.

Meest kahtlustatakse ka laste seksuaalset ärakasutamist sisaldava video- ja fotomaterjali omamises ja levitamises. Lisaks seksuaalkuritegudele kahtlustatakse teda ka narkokuriteos ja vägivallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles