Antarktika 200 podcastide sari: reisikülalised räägivad teadusest ja mere-elust

Copy
Foto: CJ Kask

Postimehe uues podcastis räägivad Antarktika 200 reisi üldjuht Tiit Pruuli ja reisile kaasa tulnud teadlased, ajaloolased ja muud huvitavad inimesed nii reisimuljetest kui ka sellest, mida ekspeditsioon nende eriala vaatenurgast tähendab.

Fabian Gottlieb von Bellingshauseni jälgedes sõidab Lõunamandrile koos meeskonnaga ka terve hulk silmapaistvaid Eesti teadlasi, kellest igaühel on rääkida oma lugu nii merelsõidust kui ka maailma avastamisest kõige laiemas mõttes. Selles podcastide sarjas räägivad nad nii oma erialast ja selle seostest Antarktika-uuringutega, Bellingshauseni ajaloolisest reisist, aga ka oma reisimuljetest. Teadlastega vestleb ekspeditsiooni üldjuht Tiit Pruuli.

Podcastide sarja esimeses osas kõneles kogu ekspeditsiooni teadusandmete kogumise juht Urmas Kõljalg sellest, mida loodetakse saavutada merest keskkonna-DNA kogumisega. Teises osas tutvustas Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere aga lainete füüsikat ja rääkis sellest, kuidas inimene lainetel olemisega harjub.

Kuula lähemalt Postimehe podcastist:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles