Kuldne Trio naudib laval olemist pärast 45 aastatki

Kadri Kütt
Copy
Kuldse Trio mehed Jüri Vlassov ja Mihkel Smeljanski esinevad nüüd kahekesi peamiselt pubides. Bändi kolmas liige on helimees. Kui mõni aeg tagasi publik veel uuris, kus kolmas laulja on, siis enam mitte.
Kuldse Trio mehed Jüri Vlassov ja Mihkel Smeljanski esinevad nüüd kahekesi peamiselt pubides. Bändi kolmas liige on helimees. Kui mõni aeg tagasi publik veel uuris, kus kolmas laulja on, siis enam mitte. Foto: Lilli Tölp

Näitlejana karjääri alustanud Jüri Vlassov ja Mihkel Smeljanski on alati kahel rindel esinenud. Kui küsida, mis neid ikka lavalaudadele toob, vastavad mehed, et nende eri tööd on üksteist täiendanud ja nii looming kui publik meele erksa hoidnud.

Vlassov ütleb Kuldse Trio sündi meenutades, et 45 aastat tagasi valitses tore nõukogude aeg.

“Mina olin 26, Mihkel 24 ja me olime eri bändi ennegi teinud,” mäletab ta. “Trio tekkis aga Madis Ojamaal Endla teatri lavastuse “Kosjaviinad” tulemusena. Ta oli vanad laulud kokku otsinud, meie Mihkliga mängisime kordamööda sama rolli ja Lembit Mägedi tõmbas lõõtsa. Etenduses kõlas kuus–seitse üliarmast ülivana lugu, mida me hiljem esinedes kasutama hakkasime.”

1992. aastal valiti Eestis parasjagu riigikogu ja presidenti, kui Saksamaal Stuttgardis olid väliseestlased kokku aetud ja Kuldse Trio mehedki seal.

“Pärast esinesime ja tegime oma huumorit, aga nemad ei saanud sellest muhvigi aru,” naerab Vlassov. “Oja Pets tuli põlenud ülikonnas lavale ja keegi ei mõistnud, mis nali see on. Ent meil on lugu “Nagu sigaret nii hõõgub”, kus Peeter on alguses korraliku ülikonnaga ja siis köhib, läheb suitsetama ja tuleb põlenult tagasi. Eestis läks see väga hästi peale, kuid huumoritaju on maailmas erinev.”

Teine kord istus Peeter Oja võõra inimesena saalis ja segas bändi esinemist. Rahvas muutus tigedaks ja ühes paigas viskas ta isegi saalist välja. Siis tuli ülejäänud naljameestel paluda, et Pets lavale lastaks, et koos kontserdiga edasi minna. Pärast publik ahhetanud-ohhetanud, et kui tore!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles