Silopäeval valmis mõne tunniga 100 tonni silo

Silvi Lukjanov
Copy
Baltic Agro Machinery OÜ korraldatud silopäevale Järvamaal Metstaguse Agro põllul kogunes poolsada inimest, lisaks kohalikele põllumeestele sõideti kohale ka Pärnu- ja Saaremaalt.
Baltic Agro Machinery OÜ korraldatud silopäevale Järvamaal Metstaguse Agro põllul kogunes poolsada inimest, lisaks kohalikele põllumeestele sõideti kohale ka Pärnu- ja Saaremaalt. Foto: Erakogu

Silopäeval Järvamaal nägi tehnikat, mille hind on põllumehele küll ulmeline, kuid masinate tehtud töö võimsus ja võimalused avaldasid muljet. Baltic Agro Machinery OÜ korraldatud silopäeval Metstaguse Agro põllul oli väljas kogu siloteoks tarvilik masinapark: traktorid, haagiskogur, laadurid, ruloonpress ja kiletaja.

Nende ümber sagisid uudistajad. Metstaguse Agro juht Teet Kallakmaa märkis, et enamiku silotehnikaga on ta kursis ja rullsilotehnika väga ei huvita ka, sest selle peale nemad nagunii mõtlema ei hakka. Rullsilo olevat nišitoode, mida Eestiski jääb aina vähemaks. Suurtootjatele rullsilo hästi ei sobi, sest tootlikkus on kahtlane ning talvel külmunud rullide ja kilega mässamine pole Kallakmaa unistus. „Kui teha suts silo ühel ja suts teisel põllul, siis see sobib hästi. Meie teeme palju silo hekseldiga ja auku,” lausus ta.

Tehnika eelised toob välja inimene

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles