Kuidas leida oma üürikorterile kiirelt ja mugavalt usaldusväärne üürnik?

Bidrent OÜ
Copy
Foto: Bidrent OÜ

Iga üürileandja üheks suurimaks mureks on see, kuidas leida oma üürikinnisvarale kiirelt ja mugavalt uus usaldusväärne üürnik. Vaatamata sellele, et pikaajaliste üüripindade, olgu selleks siis üürikorter või tuba, otsingul on igapäevaselt tuhanded Eestis elavad inimesed ja justkui tundub, et uue usaldusväärse üürniku leidmine ei tohiks olla väga keeruline, siis reaalsus on tegelikkuses teine. Kuidas siis leida võimalikult kiirelt endale hea ja kindel üürnik?

Just seepärast on loodud uudne Bidrento üürikinnisvaraplatvorm, mis lihtsustab  ja teeb oluliselt efektiivsemaks tavapärase üüriprotsessi.  Nimelt on üürileandjal võimalik hallata kogu üüriprotsessi algusest lõpuni ühes kohas, ilma et peaks liigselt oma väärtuslikku aega kulutama. Bidrento platvormil on olemas kõik vajalikud funktsioonid, mida üürileandjal kinnisvara välja üürimiseks vaja peaks minema. Siinkohal ongi õige aeg rääkida täpsemalt Bidrento platvormi funktsioonidest ja võimalustest.  

Foto: Bidrent OÜ

Milliseid funktsioone saab üürileandja kasutada Bidrento platvormil?

Tavakuulutus ja oksjonikuulutus

Bidrento platvormil on üürileandjal võimalus valida kahe erineva kuulutuse tüübi vahel. Kui üürihind on fikseeritud ja üürileandja ei soovi üürihinna läbirääkimisi pidada, siis on tal võimalus  valida tavakuulutus. Küll aga kui on huvi proovida oksjonivormis kuulutamist, siis on suur võimalus, et korterile tehakse potentsiaalsete üürnike poolt kõrgemad hinnapakkumised ja nii on üürileandjal võimalus teenida igakuiselt suuremat üüritulu, kui algselt planeeritud oli. 

Kaarel Viik (üürileandja ja Bidrento platvormi kasutaja): “Oksjonistiilis platvormi kasutamine on kindlasti hea võimalus eriti juhul, kui pole päris selge, mida turg on valmis maksma ning mis üldse on hetkel mõistlik turuhind. Kuna minul oli oma selge ootus siis oli hea näha, et üürnikud oleksid valmis isegi rohkem maksma ning sellest lähtuvalt võiksid nad veelgi enam sellist soodsat võimalust hinnata.”

Üürnike taustakontroll ja maksehäirete raport

Bidrento platvormil saab üürileandja koguda kõikide üürnike taustainformatsiooni, sealhulgas ka rahvastikuregistri ja maksehäirete raportid ning hinnapakkumised ühte kohta. Kõik eespool mainitud hoiab kokku üürileandja väärtuslikku aega ja annab ühtlasi ka kindlustunde, et uue üürniku näol on tegemist usaldusväärse ja maksevõimelise isikuga. Samuti välistab see tavapärase olukorra, kus pärast huvilisega pikalt suhtlemist ja alles kohtudes selgub, et inimene mingil põhjusel uueks üürnikuks ikkagist ei sobi. Bidrento platvormil seda muret ei ole, sest kogu informatsioon on üürniku profiili juures koheselt nähtav. Siinkohal saabki esmajoones välja selgitada, kas üürileandja ja üürniku soovid ning huvid kattuvad ja alles seejärel on mõistlik leppida kokku aeg korteriga tutvumiseks. Nii hoiavad mõlemad osapooled kokku oma aega ning leiavad just selle, mida otsivad.

Oma kasutajakogemusest räägib Annika Säär, kes leidis oma korterile uue üürniku läbi Bidrento platvormi. Annika Säär: “Olen läbi aastate kasutanud peamiselt number üks Eestis olevaid üürikuulutuste veebilehti. Esmalt ei osanud ma midagi Bidrento platvormist arvata, kuna see oli minu jaoks täiesti uudne ja pisut võõras. Küll aga otsustasin lisada üürikuulutuse ka Bidrentosse ja kui aus olla, siis lisaks sellele, et kogu protsess oli igati sujuv, loogiline ja väga taskukohane, leidis minu korter esimese 5 minutiga lausa 20 potentsiaalset üürilist! Mis mulle eriti meeldis, oli see, et Bidrento platvormil on võimalik teostada üürniku taustakontrolli ehk mul oli koheselt võimalik tutvuda kõikide huviliste taustainfoga ja tänu sellele hoidsin nii enda kui ka üürikorteri huviliste aega kokku.“

Erinevate üüriobjektide väljaüürimise võimalus

Bidrento platvormil on võimalik üürida välja tube, kortereid, majasid, äripindasid, garaaže ja palju muud. Näiteks kui sul on oma korteris tühjalt seisev vaba tuba, siis miks mitte üürida see korralikule ja usaldusväärsele inimesele välja ja teenida niimoodi igakuiselt arvestatavat passiivset tulu. Sama lugu kehtib ka näiteks tühjalt seisva garaaži puhul, sest reaalsus on see, et uskumatult paljud inimesed, kel puudub kortermaja juures parkimiskoht otsivad endale auto hoiustamiseks garaažiboksi ja on nõus seda igakuiselt üürima üsna soolase hinnaga. 

Foto: Bidrent OÜ

Süsteemi poolt eelgenereeritud tasuta üürileping ja õiguslikud küsimused

Kui üürileandja on välja valinud uue usaldusväärse üürniku, siis järgmine loogiline samm on asi ametlikuks teha ehk siis sõlmida mõlema osapoole vahel üürileping. Bidrento platvormil on see eriti lihtne, kuna üürileandjal avaneb võimalus alla laadida süsteemi poolt genereeritud tasuta üürileping, mis on eeltäidetud üürniku, üürileandja ja objekti andmetega. Üüriprotsess on tehtud mõlemale osapoolele võimalikult aja efektiivseks ja mugavaks.

Tihti tekib üürimisega seotud asjaajamisel juriidilisi küsimusi, millele vastuste saamiseks tuleb sageli pöörduda ka juristi poole. Sellega seoses on koostanud Bidrento koostöös Eesti tuntud advokaadibüroo  “Korduma kippuvad juriidilised küsimused” lehe, et nii üürileandjad kui ka üürnikud saaksid vastused kõige enam levinumatele üürimisega seotud küsimustele. 

Annika Säär (eraisikust üürileandja) “Mulle väga meeldis, et Bidrento veebilehel on oma ala professionaalid lahti kirjutanud üüriprotsessi puudutavad õiguslikud korduma kippuvad küsimused, sest lõpuks ometi sain oma küsimustele vastused! Lisaks sellele on minu arvates suureks boonuseks see, et üürilepingu, mis on eeltäidetud üürileandja, üürniku ja korteri andmetega,  saab lihtsalt ja mugavalt veebilehelt alla laadida, ilma et peaks kellelgi seda eraldi teha laskma. Kuna tegin kogu protsessi läbi, siis julgen soovitada Bidrento platvormi oma kogemuse põhja, teete õiget asja!”

Kogu üüriprotsess on võimalik teha ühes kohas algusest lõpuni

Bidrento üürikinnisvaraplatvormi üheks suurimaks tugevuseks on see, et kogu üüriprotsessi saab algusest lõpuni teha ühes kohas. Alustades kuulutuse lisamisest, potentsiaalsete üürnike taustainformatsiooniga tutvumisest ja lõpetades süsteemi poolt eelgenereeritud üürilepingu sõlmimisega. Absoluutselt kõik funktsioonid, mida üüriprotsessi läbiviimiseks on vaja, on Bidrento platvormil olemas. Nii on lihtsam üürile anda ja lihtsam üürida!

Kristjan Oinus (EasyRentals OÜ juhatuse liige), kes on professionaalne üürileandja jagab enda kasutajakogemust Bidrento platvormiga. Kristjan Oinus: “Bidrento lahendust eristab muudest platvormidest üürileandja võimalus teha ühestel alustel teadlik valik mitmete üürikandidaatide seast. Kui muude keskkondade tavaliste kuulutuste puhul kulub mitmeid e-maile ja telefonikõnesid, et saada vajalik informatsioon ning ka siis võib see olla väga kaootiline, siis Bidrento annab võimaluse saada üürniku profiilist päris põhjaliku ülevaate vaid mõne hetkega. Kuna ka üürikandidaadid sisestavad oma informatsiooni vaid ühe korra, siis on kogu uue üürikodu leidmise protsess ka nende jaoks oluliselt mugavam ja aega kokku hoidvam. Kokkuvõttes aitab platvorm luua pingevabama ja sõbralikuma õhkkonna üürileandja ja (potentsiaalse) üürniku suhtluses. Kindlasti plaanin kasutada Bidrento platvormi ka lähitulevikus, sest läbi selle on võimalik üüritulu maksimeerida ja tegemist on igati kasutajasõbraliku keskkonnaga, seega soovitan soojalt!“

Oma kogemust jagab ka Kaarel Viik, kes tänu Bidrento platvormile leidis oma üüriobjektile hea üürniku: “Lihtne on see, et kogu üürnike info on ühest kohast hallatav ja ei ole vaja ise midagi meeles pidada. Samuti näitab nende ankeetide täitmine seda, kui avatud inimene on ning kui palju ta on valmis infot avaldama. Mida rohkem informatsiooni on, seda usaldusväärsem antud üürihuviline mulle tundub.”

Foto: Bidrent OÜ

Oma kogemust jagab ka Kaarel Viik, kes tänu Bidrento platvormile leidis oma üüriobjektile hea üürniku: “Lihtne on see, et kogu üürnike info on ühest kohast hallatav ja ei ole vaja ise midagi meeles pidada. Samuti näitab nende ankeetide täitmine seda, kui avatud inimene on ning kui palju ta on valmis infot avaldama. Mida rohkem informatsiooni on, seda usaldusväärsem antud üürihuviline mulle tundub.”

Kuidas erineb Bidrento üürikinnisvaraplatvorm teistest keskkondadest?
Vaata tabelist järgi, milliseid lisahüvesid pakub Bidrento platvorm kasutajatele:

Foto: Bidrent OÜ

Otsid oma üürikinnisvarale usaldusväärset üürnikku? Kui vastad jaatavalt, siis kasuta sooduskoodi “SUVI” ja lisa üürikuulutus Bidrento platvormile 0€ eest: www.bidrento.ee

Copy
Tagasi üles