Trump lähetas erisaadiku räppar A$AP Rocky kohtuprotsessi jälgima

Copy
USA presidendi Donald Trumpi erisaadik pantvangide küsimustes Robert O'Brien saabumas Stockholmi kohtusse räppar  A$AP Rocky kohtuprotsessi jälgima.
USA presidendi Donald Trumpi erisaadik pantvangide küsimustes Robert O'Brien saabumas Stockholmi kohtusse räppar A$AP Rocky kohtuprotsessi jälgima. Foto: AFP / Scanpix

USA president Donald Trump saatis oma erisaadiku pantvangide küsimustes Robert O'Brieni jälgima eile Stockholmis alanud kohtuprotsessi kallaletungis süüdistatava räppari A$AP Rocky üle.

A$AP Rocky, kodanikunimega Rakim Myers, end süüdi ei tunnistanud.

"Ta tunnistab, et ta lükkas hageja pikali, et ta astus tema käele ja lõi või tõukas tema õlga," ütles Mayersi advokaat Slobodan Jovicic kohtule ja lisas, et tema klient tegi seda enesekaitseks.

Räppar vahistati 3. juulil koos veel kolme inimesega seoses 30. juunil aset leidnud tänavakaklusega. Üks neist, muusiku ihukaitsja, lasti hiljem vabadusse.

Trump püüdis avaldada Rootsi valitsusele survet, et see aitaks kaasa räppari vabastamisele, ja vihastas, kui sellest keelduti.

USA välisministeeriumi veebiküljel avaldatud info kohaselt juhib O´Brien "Ühendriikide valitsuse diplomaatilisi jõupingutusi välismaal pantvangidega seotud küsimustes".

"Ta teeb tihedat koostööd ameeriklastest pantvangide perekondadega ja nõustab USA valitsuse kõrgeimat juhtkonda pantvangide teemadel."

Esialgu ei ole teada, miks Trump saatis kohtuprotsessi jälgima just pantvangide küsimustega tegeleva kõrge diplomaadi.

Välisministeeriumi kõneisik ütles, et "saadik O'Brien reisib Valge Maja korraldusel. Välisministeeriumi ning USA saatkondade ja konsulaatide üheks kõige tähtsamaks ülesandeks on anda abi USA kodanikele, kes on välismaal kinni võetud".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles