Puerto Rico uueks kuberneriks võib saada Pedro Pierluisi

BNS
Copy
Pedro Pierluisi
Pedro Pierluisi Foto: Ricardo Arduengo / AP

USA ülemereterritooriumi Puerto Rico uueks juhiks võib saada Pedro Pierluisi, teatas kohalik seadusandja teisipäeval.

José Meléndez ütles uudisteagentuurile AP, et Puerto Rico esindajatekoja esimees jagas seda infot seadusandjatega ja palus neil olla valmis osalema erakorralisel istungil.

Pierluisi kandideeris kuberner Ricardo Rosselló vastu 2016. aastal Uue Edupartei eelvalimistel ja kaotas. Ta oli Puerto Rico mittehääleõigusega esindaja USA kongressis aastatel 2009-2017.

Kui saare esindajatekoda ja senat tema nimetamise heaks kiidab, saab Pierluisist Puerto Rico järgmine kuberner. Rosselló lahkub ametist reedel pärast ligi kaks nädalat kestnud proteste.

Meléndez ja teised Rosselló partei liikmed on aga lubanud hääletada Pierluisi vastu, osalt seetõttu, et ta töötab õigusfirmas, mis esindab Puerto Rico rahaasjade järelevalveametit.

«See on tõsine huvide konflikt,» ütles Meléndez.

Pierluisi ei olnud kommentaariks koheselt kättesaadav. Tema õigusfirma veebiküljelt võis lugeda, et ta võttis teisipäevast puhkuse.

Pierluisi ütles hiljuti Twitteris, et firma reeglid ei võimalda tal intervjuusid anda.

Rosselló lahkub ametist süüdistatuna korruptsioonis, seksismis ja homofoobias.

Saare elanikud süüdistavad kuberneri korruptsioonis 2017. aastal ligi 3000 inimese elu nõudnud orkaan Maria ohvritele eraldatud rahaga.

Pahameelt suurendasid avalikkuse ette jõudnud tekstisõnumid, milles Rosselló ja mitu teist valitsuse meesliiget kritiseerivad ametnikke, poliitikuid ja ajakirjanikke ning heidavad nalja geide, naiste ja orkaaniohvrite üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles