Apple'il nõrk müük, aga investorid rõõmustasid ikka

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Nutitelefonide iPhone müük langes juba kolmandat kvartalit järjest.
Nutitelefonide iPhone müük langes juba kolmandat kvartalit järjest. Foto: Stephen Lam / REUTERS/Scanpix

Ehkki iPhone'i mobiiltelefonide müük oli sarnaselt varasematega ka eelmises kvartalis nõrk, suutis tehnoloogiagigant tänu toetavate teenuste müügile käivet siiski ühe protsendi võrra kasvatada. Kasum kukkus kolmandat kvartalit järjest – seekord 13 protsenti 10,04 miljardi dollarini ehk 2,18 dollarini aktsia, mis oli suurem, kui analüütikud ootasid.

Apple’i aktsia hind hüppas ametliku börsipäeva järelkauplemisel 4,3 protsenti 217,45 dollarini, mis teeb gigandi turuväärtuseks peaaegu triljon dollarit.

Apple’i finantsaasta kolmandas kvartalis kasvas käive üks protsent 53,81 miljardi dollarini. IPhone'i mobiiltelefonide oma kahanes 12 protsenti 25,99 miljardi dollarini, aga selle korvas kõikide teiste segmentide käibe kasv. Kasvas ka tahvelarvutite iPad müük.

Tänu nutikellade Apple Watch suurepärasele müügile, kasvas lisaseadmete ja muu sektori müük tervelt 48 protsenti. Ettevõtte tegevjuht Tim Cook on ka väga optimistlik teenuste müügi tuleviku suhtes ja usub, et 2016. aastal välja käidud eesmärk kasvatada 2020. aastaks sektori käive 50 miljardi euroni, saab täidetud.   

Alanud kvartalis, mis on finantsaasta viimane, ootab Apple käivet vahemikus 61 kuni 64 miljardit dollarit, mis on mõnevõrra parem kui analüütikute prognoositud 61 miljardit, mis andiski tõuke aktsia hinna hüppele järelkauplemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles