Kontaktide haldus Androidis

, Digitarga kaasautor
Copy
Foto: iStock

Kui vanasti salvestusid kontaktid kas telefoni mällu või SIM kaardile ning nende haldamine oli igaühe enda kontrolli all, siis seoses nutitelefonide ajastuga on paljude kasutajate telefoniraamatud selle kontrolli alt väljunud. See tähendab, et kontaktide nimistus kuvatakse sageli ühe nimega kontakte mitu korda. Osad neist on ilma numbrita, teised jälle nimeta ja kolmandad ainult e-posti aadressid. See ei pea aga nii olema ja mõne lihtsa liigutusega on võimalik kontaktide hulgas jälle kord majja lüüa. Järgnevalt annab Mart Laanemägi tehnoloogiaportaalist Digitark mõned näpunäited, kuidas seda Android telefonide puhul teha.

Siin tasub küll tähele panna, et nüanssides võivad tegevused telefonide ja Android versioonide lõikes erineda ning kõike soovitut iga telefoniga teha ei saa.

 

Topelt kontaktide ühendamine

Väga tihti juhtub olukordi kus telefoniraamatus on sama nimega kontakti mitu korda. Need ühe ja sama nimega kontaktid võivad olla täiesti identsed või siis näiteks on ühe kirje all telefoninumber, teise all e-posti aadress ja kolmas võib olla üldse ilma infota. Nii ei tea kasutaja sageli, millist neist helistamiseks kasutada ja peab mitu varianti läbi proovima enne kui leiab selle, mille küljes ka telefoninumber on. Selle segaduse saab korda kui kontaktide menüüst leida valikud ja sealt alt kontaktide haldus. Seejärel sõltuvalt tootjast „Ühenda kontaktid“, „Liida topeltkontaktid“ vmt.

Nimetatud toimingu käivitamisel püüab telefon kontaktide seast leida kattuvusi ja tõstab näiteks sama nimega kirjed üheks kokku. Kahtluse korral küsitakse tavaliselt üle, kas ja mida kokku tõsta. Nii saab taas mitmest nimest üks ja pilt muutub hulga selgemaks.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles