Austraalia politsei uurib vombatiküttimist pakkuvat hiina ärimehe puhketalu

Copy
Vombat. Foto on illustratiivne.
Vombat. Foto on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Austraalia politsei uurib sisemaa puhkekeskust, mis meelitas turiste lubadusega tulistada sõjaväerelvadega vombateid ja muud elusloodust.

Victoria osariigi politsei ja keskkonnaamet teatasid uudisteagentuurile AFP, et uurivad endises lehmafarmis tegutseva puhketalu tegevust. Kuurort asub umbes kahe tunni kaugusel Melbourneist ja kuulub vastuolulisele hiina ärimehele.

Hiinakeelsed reklaamid sotsiaalmeedias WeChat lubavad 1000 Austraalia dollari eest kahepäevast paketti, mis sisaldab luksustransporti Melbourneist ja jahtimist.

Külalised saavad kasutada «kõiki jahirelvi, nende seas, aga mitte ainult, kahetorulised haavlipüssid, väikese kaliibriga püssid ja suure kaliibriga snaipripüssid».

«See on sõjandusfännide suurim unistus,» öeldakse reklaamides, kus figureerivad relvastatud turistid.

«Jahilubadega giidid õpetavad relvi kasutama ja jagavad kogu vajalikku teavet, nii et isegi varasema jahikogemuseta saavad teist kindlasti parimad tulistajad.»

«Küülikud, rebased, vombatid, pardid, punahirved, sambarhirved ... nad kõik ootavad võrratu puhkuse veetmist koos teiega,» seisab reklaamis.

Reklaamides on puhketalu aadressiks märgitud Murrindindi linnas asuv kinnistu, mis kuulub Tom Zhoule.

«Victoria politsei on teadlik ebaseadusliku küttimise teadetest Murrindindi kinnistul,» ütles politsei pressiesindaja. «Politsei uurib, kas on toime pandud kuritegusid.»

Põllumehed saavad taotleda luba kohaliku fauna, nende seas kaitsealused vombatid, küttimiseks. Nende ebaseaduslik küttimine võib tuua aga trahvi ja kuni kaheaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles