Putin saatis sõjaväe Siberi põlenguid kustutama

Copy
Metsapõlengud Sahha Vabariigi Verhojanski piirkonnas.
Metsapõlengud Sahha Vabariigi Verhojanski piirkonnas. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin andis eriolukordade ministri teate järel kaitseministeeriumile korralduse aidata maastikupõlengute kustutamisega Siberis ja Kaug-Idas.

Irkutski piirkonda saadetud sõjaväelased jäävad positsioonidele kuni edasiste korraldusteni, teatas Kremli pressiteenistus täna.

Lisaks on Krasnojarski krais alustanud põlengute kustutamist Vene eriolukordade ministeeriumi lennukid. Eile saabus Krasnojarski kraisse ka eriolukordade aseminister Aleksander Tšuprjan, kes haldab kustutustöid.

Tšuprjan rõhutas, et põlengud ei ohusta asulaid ega majandusrajatisi, kuid inimesed kannatavad suitsu tõttu. Eriolukordade ministeerium võttis seetõttu vastu otsuse laiendada Venemaa tuletõrje rakkerühma.

Põlengute tõttu on kuulutatud välja eriolukord Irkutski oblastis, Krasnojarski krais, kahes Burjaatia piirkonnas ja ühes Sahha Vabariigi piirkonnas.

Viimaste andmete kohaselt ulatus Venemaal metsatulekahjude kogupindala umbes kolme miljoni hektarini.

Alates juuni algusest on leekides olnud vähemalt 11 piirkonda. Suits katab juba mitmeid Kasahstani piirkondi, Karagandõ piirkonda, Almatõ piirkonna põhjaosasid ja on jõudnud ka Mongooliasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles