Andrus Karnau: eesti kultuur müüb end liiga odavalt (19)

Andrus Karnau
, kolumnist, Lääne Elu peatoimetaja
Copy
Andrus Karnau. 
Andrus Karnau. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Suviste muusikapidude kroonimata kuningas Viljandi Folk möödus tänavu pisut teistmoodi kui viimastel aastatel kombeks. Kontserdilava kohal ei kõrgunud enam hiiglaslikku õlletehase reklaami. Purjutavaid inimesi peaaegu ei jäänudki silma. Rahvast oli ka vähem, kuigi korraldajad ütlevad selle kohta, et külastajate arv stabiliseerus.

Konjunktuuriinstituudi alkoholi tarbimise uuringu järgi on joovastavate jookide pruukimine samuti viimastel aastatel stabiliseerunud. Inimesed joovadki vähem ja harvemini. Viljandiski torkas see silma. Kaasa aitas ka alkoholifirma pealetükkiva reklaami kadumine. Jah, ma tean, et selle suure rahvusvahelise kontserni mainekujundajad ütlevad, et nad müüvad vett ja limonaadi ning kalja ja mahla. Ennekõike on nad ikka õlletehas.

President Kersti Kaljulaid kandis kevadel dressipluusi kirjaga «Sõna on vaba», tuletades nii meelde põhiseaduslikke väärtusi. Neidsamu, mida Keskerakonna klaköör Linnar Priimägi viimastel päevadel on usinasti naeruvääristanud. Kultuuriinimesed võiksid kanda vahel protestiks pluuse kirjaga «Muusika on vaba». Sõna- ja loomevabadus püsivad meil põhiseaduse kaitse all, nagu ka era- ja perekonnaelu puutumatus ning meelsusvabadus, kuid põhiseaduse väärtusi tuleks valitsuserakondade liikmetele meelde tuletada.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles