Haapsalu linnavõim andis mürgeldavatele kõrtsidele armuaega, kuid hoiab neil silma peal

Andres Einmann
Copy
Haapsalu.
Haapsalu. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Linnaelanike öörahu rikkunud Haapsalu meelelahutuskohtade esindajad lubasid tänasel kohtumisel Haapsalu linnavõimudele ja politseile, et edaspidi käituvad nad korralikult, linnavalitsus andis kõrtsidele katseaja ennast tõestada.

Linnavalitsuses said täna kokku linnapea Urmas Sukles, volikogu esimees Jaanus Karilaid, Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin ning meelelahutuskohtade Aed ja Hoov esindajad.

Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid ütles Postimehele, et Hoovi ja Aia esindajad lubasid edaspidi tõsta oma vastutustunnet elanike ees. «Kui lubadust ei täideta, siis asub linn ettevõtja vabadusi piirama,» hoiatas Karilaid.

Ta märkis, et üks proovikivi saab olema eeloleval nädalavahetusel toimuv festival Augustibluus. «Kui elanike rahulolematus jätkub, siis peame kasutama juba praktilisi piiravaid meetmeid,» ütles Karilaid.

Haapsalu politseijaoskonna juht Taratuhin saatis eelmisel nädalal Haapsalu linnavalitsuseke kirja, milles tegi ettepaneku piirata alkoholimüüki vanalinna meelelahutuskohas Aed. Kirja kirjutama ajendas ülemöödunud nädalavahetus, kui politsei pidi kahe päeva jooksul üle kümne korra käimas öörahu rikkuva meelelahutuskoha töötajaid korrale kutsumas.

Karilaid märkis, et pärast Postimehe artikli ilmumist teisipäeval sai politsei kaebuse ka meelelahutuskoha Hoov naabrilt, kus on sama probleem. Hoov ja Aed asuvad teineteise lähedal.

Hoovi kõrval elav Elle rääkis Postimehele, et sellel suvel on ta pidanud nädalavahetustel mitmel korral magama köögis, kuna muidu ei ole võimalik uinuda. Naise magamistoa aknad on otse Hoovi poole ning seal ei ole õuest kostva lärmi tõttu võimalik magada.

«Seetõttu olen pidanud korduvalt öösel magama madratsi peal oma väikeses köögis, mille aknad avanevad teisele poole maja. Aed ei ole mu kodust ka väga kaugel ja seal mängitav muusika kostab ka minuni välja, aga õnneks on see koht minust piisavalt kaugel ja ei suuda mu und segada. Aga selle aasta jaanipäeval avatud Hoov on teinud mu elu põrguks,» rääkis Elle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles