Kaitseliidu kaasamise võimalused muutuvad täpsemaks

BNS
Copy
Kaitseliitlased
Kaitseliitlased Foto: Marko Saarm / Sakala

Kaitseminister viib neljapäeval valitsuse ette Kaitseliidu kodukorra muutmise eelnõu, samuti Kaitseliidu kaasamise tingimused ja korra, et täpsustada vabatahtlike riigikaitsjate kaasamise võimalusi. 

Kaitseminister teeb valitsusele ettepaneku muuta Kaitseliidu kodukorda, mille järgi nähakse maakaitseringkonna ülesandena ette lisaks korrakaitseorgani ülesannete tegevuses osalemise koordineerimisele ka kaitseväe ülesannete täitmises osalemise koordineerimist oma vastutusalas ning nendes tegevustes osalemiseks sihtüksuste moodustamist.

Tänavu 30. juunini kehtinud Kaitseliidu seaduse järgi kaasati Kaitseliit vajaduse korral kaitseväe korraldatavale õppekogunemisele ja lisaõppekogunemisele. Sellega Kaitseliidu kaasamine kaitseväe ülesannete täitmisse ka piirdus.

21. veebruaril riigikogus vastu võetud ja 1. juulil jõustunud Kaitseliidu seaduse muutmise seaduse järgi võib Kaitseliitu tema nõusolekul kaasata edaspidi kaitseväe ülesannete täitmisse, milleks on riigi sõjaline kaitsmine ja osalemine kollektiivses enesekaitses, valmistumine riigi sõjaliseks kaitseks ning osalemine rahvusvahelises sõjalises koostöös.

Valitsuse määrusega täpsustakse kaasamise ülesanded ning Kaitseliidu kaasamise protsess, seal hulgas kaasatavate isikute ring, kaasamise asjaolud, kaasamise taotlemine, kaasamiseks nõusoleku andmine, alluvus kaasamise korral ning kaasamisest tulenevate kulude katmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles