Eesti Idapartnerluse Keskuse uue juhina alustab Gert Antsu

BNS
Copy
Gert Antsu
Gert Antsu Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Eesti Idapartnerluse Keskuse uue juhina alustab neljapäevast Gert Antsu, senine Eesti kõrgeim diplomaat Ukrainas, varasemalt keskust juhtinud Jaan Reinhold siirdub Eesti suursaadikuks Araabia Ühendemiraatides. 

2011. aastal loodud organisatsioon on ainuke omataoline kompetentsikeskus, mille eesmärk on peamiselt kohaliku tasandi reformide, kodanikuühiskonna ja meediaorganisatsioonide toetamine ning õigusvaldkonna ja korruptsioonivastaste meetmete nõustamine kuues idapartnerluse riigis: Armeenias, Aserbaidžaanis, Gruusias, Moldovas, Ukrainas ja Valgevenes. 

«Sel aastal tähistab idapartnerlus oma kümnendat juubelit ja Eesti jätkab jõudsalt idapartnerluse toetamist Euroopa Liidus. Avatud ja edumeelsed idapartnerlusriigid on igal juhul ka meie julgeoleku huvides ja kindlasti on sellel välispoliitiliselt üliolulisel ettevõtmisel veelgi enam potentsiaali,» sõnas Gert Antsu. 

Eesti Idapartnerluse Keskus on traditsioonilise iga-aastase idapartnerluse Tallinna konverentsi peakorraldaja ja ühtlasi suurim Eesti arengukoostööprojektide elluviija idapartnerluse riikides. Koostööd tehakse EL-i riikide kõrval ka USA ja Norra arengukoostöö organisatsioonidega. Välisministeerium on Eesti Idapartnerluse Keskuse üks suurimaid rahastajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles