Veterinaarameti keldris hoitud ohtlikud kemikaalid ärritasid töötajaid

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Veterinaar- ja toiduamet.
Veterinaar- ja toiduamet. Foto: Internet

Tööinspektsioon avastas, et veterinaar- ja toiduameti (VTA) Järvamaa keskuse keldrikorrusel hoiti ohtlikke kemikaale, mis põhjustasid töötajate silmade ja hingamisteede ärritust. VTA sõnul on kemikaalid nüüdseks eemaldatud.

Tööinspektsioon käis ette teatamata VTA Järvamaa keskust kontrollimas, kuna ametile saadetud info kohaselt käideldi keskuses ohtlikke kemikaale, eirates töötervishoiu ja tööohutuse nõudeid. Hoone kasutajad kurtsid ebameeldivat lõhna ning silmade ja hingamisteede ärritust.

Tööinspektor avastas, et ohtlikke kemikaale hoiustati maja keldrikorrusel, kus on kogu majaga ühine ventilatsioonisüsteem ning ohtlikke kemikaale sisaldav õhk satub maja õhuringlusesse.

«Hetkel on probleem lahendatud nii, et keldris olev ventilatsiooniava on kaetud Makroflexiga, mis aga viis kogu maja ventilatsioonisüsteemi tasakaalust välja. Selline lahendus ei ole aktsepteeritav juba ventilatsioonisüsteemi edasise mittetoimimise tõttu ning niimoodi on häiritud õhuvahetus kogu hoones,» sõnas inspektsioon märgukirjas. 

Inspektsioon rõhutas, et ohtlikke kemikaale tuleb hoiustada vastavalt ohutuskaardi nõuetele. Lime Chloride ja Halamid® ohutuskaart näevad ette, et kemikaale tuleb hoida hästi ventileeritavas ruumis, vältides nende sattumist õhuringlusesse.

«Tegemist on kemikaalidega, mis on kahjulikud sissehingamisel ning mis võivad põhjustada limaskestade ärritust, samuti põhjustada allergiat või astmat,» ütles inspektsioon.

Veterinaar- ja toiduameti kommunikatsioonispetsialist Elen Kurvits ütles, et probleem ilmnes umbes kuu kuni poolteist tagasi ning koos maja haldajaga asuti kohe probleemi põhjust ning ka lahendust otsima. «Maja haldaja leidis probleemile ajutise lahenduse. Tänaseks on keldrikorruselt kemikaalid eemaldatud ning ruumid tuulutatud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles