Galerii: Tartu uues maamärgis peeti sarikapidu

Copy

Emajõe vasakkaldale Narva maantee äärde mühinal kerkivas Tartu ülikooli Delta kompleksis jõuti järjekordse verstapostini, kui ettevõtluskeskuse katuselt võeti maha sarikapärg. See tähendab seda, et hoone on saavutanud oma maksimaalse kõrguse ning ehitaja saab üha suuremat tähelepanu pöörata sisetöödele.

Täna täpselt aasta tagasi Tartu ülikooli rektori ametipostile asunud Toomas Asser rõhutas, et ettevõtlushoone on väga oluline nii ülikoolile kui ka ülikooli partneritele.

«Selline kooslus, kus ühises tegevusväljas toimivad teaduspõhine ettevõtlus, teadus ja õppetöö, on maailmas mitmel pool järele proovitud ja end tõestanud. See annab kõigile osapooltele vastastikku täiesti uue hingamise,» tähtsustas rektor.

Tartu linnapea Urmas Klaas lausus, et kuigi see võib kõlada triviaalselt, siis edu võti peitub koostöös ning koostööd pole kunagi liiga palju. Just koostöö peaks olema põhiliseks märksõnaks ka Delta keskuse ja ettevõtlusmaja puhul.

Teisalt tõi linnapea välja, et jõe äärde kerkinud ehitised saavad kindlasti olema ka Tartu uuteks maamärkideks. 

«Samamoodi on olnud maamärgiks Tartu ülikooli peahoone Ülikooli tänaval, mis on enda ümber kutsunud ja inspireerinud uusi algatusi, uusi hooneid, uusi ettevõtmisi - olen täiesti veendunud, et need hooned siin inspireerivad ja sütitavad samal moel uusi kooslusi,» ütles linnapea.

Kogu Delta keskuse on projekteerinud arhitektibüroo Arhitekt11 OÜ. Nii õppe- kui ka ettevõtlushoone ehitavad AS Rand ja Tuulberg ning AS Ehitustrust. Delta keskuse avaüritus toimub järgmise aasta jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles