Niidu apteek sulges uksed

Karoliina Tammel
Copy
Apteeker. Foto on illustratiivne.
Apteeker. Foto on illustratiivne. Foto: www.freepik.com

Erakliinik Hanvar on sulgenud kõik oma Kuressaares asuvad apteegid, viimasena pani uksed kinni Tooma konsumis asunud Niidu apteek. 

Saaremaa tarbijate ühistu juhatuse liige Mai Takkis selgitas, et rendileping Niidu apteegiga on veel siiski jõus. 

“Me oleme küsinud apteegipidaja käest, kuidas seis on ja kindlat vastust pole tulnud, kuigi apteegi ukse peal on kirjas, et see on suletud.” 

Takkise sõnul ei oska ta ei kinnitada ega ümber lükata, mis on rentniku kavatsused. “Apteekide teema on praegu laiem kui Tooma konsumi oma. Ma usun, et olukord on seotud sellega, mis seaduse poole pealt praegu apteekidega toimub,” rääkis Takkis.

Eelmisest aastast alates on mitmed Kuressaare apteegid oma uksed kinni pannud. Põhjus on ravimiseaduse muudatuses, mille kohaselt peab alates 2020. aasta 1. aprillist apteegi tegevusloa omaja enamusosalus kuuluma proviisorile, kes on vähemalt ühes endale kuuluvas apteegis juhatajaks, vahendab ERR. 

Lisaks seisab seadusemuudatuses, et üldapteegi tegevusluba ei tohi olla ka ravimite hulgimüügiga tegeleval inimesel. Justiitsministeerium on aga seisukohal, et konkurentsi suurendamiseks peaks apteegiturg olema oluliselt liberaalsem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles