KOHALIK VAADE. Moskva sätib Moldovas kaarte (2)

Mădălin Necșuțu
, ajakirjanik, Chișinău
Copy
Moldova president Igor Dodon (vasakul) kohtumas Sotšis oma Venemaa ametikaaslase Vladimir Putiniga ühel arvukatest käikudest riiki, mille tugi on talle võimul püsimiseks hädatarvilik. 
Moldova president Igor Dodon (vasakul) kohtumas Sotšis oma Venemaa ametikaaslase Vladimir Putiniga ühel arvukatest käikudest riiki, mille tugi on talle võimul püsimiseks hädatarvilik. Foto: Aleksei Družinin/Sputnik/SCANPIX

Ihates teist ametiaega Moldova presidendina, teeb Igor Dodon kampaaniat, et koguda toetust nii kodumaal kui ka piiri taga. Asjade käigul valvsalt pilku peal hoidev Moskva aitab Dodonil valida õigeid kaarte, et ta saaks Chișinău presidendipaleesse edasi jääda.

Seega on igati loomulik, et 2020. aasta presidendivalimiste eel ei käi venemeelne Dodon valijate poolehoidu püüdes välja ühtegi algatust, mis poleks Kremli huvides. Alates sellest, kui ta võitis 2016. aasta novembris üle noatera riigipea koha, pole Dodon jätnud õhku mingit kahtlust, et nii ta ise kui ka tema Sotsialistlik Partei (PSRM) on Vene võimukandjate peamine tööriist Moldovas oma tahtmise saamiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles