65-aastane endine Saksa pankur otsustas hakata YouTube staariks

Rait Piir
, reporter
Copy
Manfred Herpolsheimer.
Manfred Herpolsheimer. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kui enamus pensionile minevaid panukreid võtavad ette mõne kalli hobi nagu veinide kogumine, siis Saksamaal tegutseva Sparkasse Leverkusen panga endine tegevjuht Manfred Herpolsheimer on otsustanud luua omale uue karjääri YouTubes. 

65-aastane Herpolsheimer asutas juulis YouTube kanali nimega «Money Manni», millesse üles pandud videodes selgitab ta finantsmaailma tööpõhimõtteid nii, et tavainimene sellest aru saaks. Näiteks on ta juba selgitanud laenamist ja laenude võtmist. Herpolsheimeri kanali sihtgrupiks on alla 30-aastased inimesed, kellest paljud ei suuda mõista tänapäeva maailma ülikeerulist rahandusmaailma. 

17 aastat panga tegevjuhina töötanud Herpolsheimer ütles väljaandele Bloomberg, et tema idee sündis vestlustest nooremate inimestega, kes kurtsid kõik panganduse ja finantsmaailma keerukuse üle. Mitmed neist palusid selgitusi «lihtsas ja arusaadavas keeles». Kanalist on mehe sõnul saanud nüüdseks juba peaaegu täiskohaga töö. 

Herpolsheimer tahab saavutada töötempo üks video näldalas. Pühapäeval tegeleb ta oma keldrisse üles seatud stuudios filmimisega, esmaspäeval toimub lõikamine ja monteerimine ning teisipäeval üles laadimine. Praegu on kanalis saadaval viis videot. Kolme esimest videot on vaadatud juba ligikaudu 2500 korral, mis pole algaja kanali kohta sugugi paha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles