Fenomenaalne! Naiskohtunik teeb UEFA Superkarikal ajalugu

Postimees Sport
Copy
Stéphanie Frappart pärast naiste MMi finaalkohtumist.
Stéphanie Frappart pärast naiste MMi finaalkohtumist. Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP

14. augustil toimub Istanbulis jalgpalli UEFA Superkarika finaalmäng, kus on esimest korda peakohtuniku rollis naiskohtunik Stéphanie Frappart.

UEFA tegi mängu ajaloo jaoks tähtsa otsuse, kui valis suurele meeste jalgpallivõistlusele peakohtunikuna vilistama naise – Stéphanie Frappart’i. Superkarika võistlusel lähevad vastamisi Meistrite Liiga ja Euroopa Liiga valitsevad meistrid.

Juulikuus vilistas prantslanna FIFA naiste MMi finaali, kus kohtusid USA ja Hollandi naiskonnad.

Frappart’il on tiimis veel naisi, kes teda abikohtunikena platsil abistama hakkavad – Manuela Nicolosi ja Michelle O'Neill. Ka nemad kaks osalesid naiste MMil abikohtunike rollis.

UEFA kohtunike juht Roberto Rosetti sõnul on Frappart’I näol tegemist väga hea peakohtunikuga, kes väärib sellise tähtsa võistluse vilistamist igal juhul.

Rosetti: «Stéphanie on aastate jooksul tõestanud, et ta üks parimaid naiskohtunikke, mitte ainult Euroopas vaid kogu maailmas. Ta on võimeline peakohtuniku rolli täitma kõige suurematel väljakutel nagu ta ka tänavusel naiste MMil tõestas. Ma loodan, et see matš Istanbulis annab talle veelgi rohkem kogemust nüüd, kui tema karjäär tippu hakkab liikuma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles