Briti erisaadik: kliimamuutused kohtlevad ebaõiglaselt rängalt ühiskonna nõrgimaid

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Mullu sügisel panid keskkonnaaktivistid Ühendkuningriigis aluse rühmitusele Vastuhakk Väljasuremisele (Extinction Rebellion), mis on tänavu kevadel ja suvel korraldanud mitmel pool riigis ulatuslikke proteste, millest osa on muutunud vägivaldseks. Pildil liikumise aktivistid juuli keskel Londoni idaosas Dalstonis tänavat blokeerimas. 
Mullu sügisel panid keskkonnaaktivistid Ühendkuningriigis aluse rühmitusele Vastuhakk Väljasuremisele (Extinction Rebellion), mis on tänavu kevadel ja suvel korraldanud mitmel pool riigis ulatuslikke proteste, millest osa on muutunud vägivaldseks. Pildil liikumise aktivistid juuli keskel Londoni idaosas Dalstonis tänavat blokeerimas. Foto: HENRY NICHOLLS/REUTERS/SCANPIX

Ükskõik kui hirmutav see ka poleks, tuleb inimestele rääkida täit tõtt kliimamuutustega kaasnevatest ohtudest, kuid sinna kõrvale peab pakkuma positiivset nägemust, mida on võimalik nende peatamiseks ette võtta, sest inimestele annab jõudu tunne, et nad saavad ise midagi olukorra muutmiseks ära teha, leidis Ühendkuningriigi välisministri eriesindaja kliimamuutuste küsimuses Nick Bridge hiljuti Londonis Balti riikide ajakirjanikega vesteldes.

«See ei saa olla ainult poliitiline ega majanduslik arutelu, see peab kaasama kogu ühiskonda: kõiki kogukondi, kõiki linnu. Kõik kogukonnad saavad mängida oma osa lahenduse leidmisel,» toonitas ta, kiites aktiivset kodanikuühiskonda ja suurt hulka aktiviste koondavaid ühendusi, mis riigis tegutsevad, kuigi osa neist – viimati suuri proteste korraldanud Vastuhakk Väljasuremisele (Extinction Rebellion) – leiab, et valitsus ei ole piisavalt otsusekindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles