Eesti sõudmismeistrivõistlused pakuvad nädalavahetusel põnevust

Copy
Eesti sõudmismeistrivõistlustelt võtavad ühtlasi osa maailmameistrivõistlusteks valmistuvad tipptegijad.
Eesti sõudmismeistrivõistlustelt võtavad ühtlasi osa maailmameistrivõistlusteks valmistuvad tipptegijad. Foto: Fred Killing

Eeloleval nädalavahetusel, 3.-4. augustini peetakse Viljandis Eesti sõudmismeistrivõistlused, kust teiste seas võtavad osa maailmameistrivõistlusteks valmistuvad tipptegijad.

Kahepäevase võistluse tihe programm saab alguse laupäeval finaalidega kell 16, võõrustades nii täiskasvanuid kui veterane. MM-ile sõitvatele ja Tokyo olümpiamängude pääsmeid jahtivate sõudetippude tegemistele saab hinnanguid anda ühe-, roolijata kahe-, paarisaeru nelja- ja kaheksapaatide konkurentsis.

Viljandlasest neljapaadi eessõudja Kaspar Taimsoo kavatseb lisaks põhipaadile, paarisaerulise neljasele startida koos Rio pronksimehega Allar Rajaga paarisaeru kahepaadil, ühesel ning koduklubi värvides teiste seas koos Kaur Kuslapiga kahekspaadil.

Pärnu sõudeklubi vanameister Tõnu Endrekson pingutab koos Kuslapiga paarisaeru kahesel, tavapäraselt paarisaerukvartetil, ent võtab koos klubikaaslastega ette jahi meistritiitlile ka kaheksapaadil, kus tema partneriteks on teiste seas kahekordne olümpiahõbe Jüri Jaanson ning Rio pronks Andrei Jämsä. Tänavu madalat profiili hoidnud Jämsät näeb lisaks võistlemas ühepaadil.

Tugevatest noortest on kohal äsja USA-s alla 23aastaste MM-il kahepaadil kuuendaks platseerunud Mikhail Kushteyn ning Johann Poolak, kes võtavad osa paarisaeru kahepaatide finaalist ning ristavad koos Jüri-Mikk Udami ja Sten-Erik Andersoniga piigid koondise nelikuga. Naissõudjate paremikust näeb erinevatel paatidel võistlemas U23 vanuseklassi MM-ilt naasnud Greta Jaansoni ja Grete Alttoad

„Kindlasti pakuvad põnevust meeste kahe- ja neljapaatide finaalid, kus teeb kaasa kogu meie raskekahurvägi. Viljandi on võistluseks tehniliselt valmis ning saab peagi võõrustada enam kui 150 erinevate klubide atleeti. Ühtekokku läheb eelülesandmise põhjal veele 92 paatkonda ning välja jagatakse 13 medalikomplekti,“ kommenteeris sõudeliidu peasekretär Robert Väli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles