Reservohvitserid: riigikaitse ongi meie hobi (1)

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Eesti Reservohvitseride Kogu.
Eesti Reservohvitseride Kogu. Foto: Margus Ansu

«Reservohvitseriks olemine on minu elustiil ja hobi,» ütles kapten-major Ingrid Mühling, Eesti reservohvitseride kogu vanematekogu liige Kuku raadio saatele «Neeme Raud. Siin» antud intervjuus.

Lipnik Martin Kirk, Eesti reservohvitseride kogu peasekretär, lisas: «Eestis on riigikaitse kõigi asi. Kui me siin toas istume, me ei saa mõelda: kust me nüüd leiame need inimesed, kes nüüd selle riigikaitsega tegelevad? Me vaatame üksteisele otsa ja saame aru, et see on meie ühine asi. Meie relvad võivad olla erinevad, aga siiski me peame kõik sellega tegelema. Meid ei ole siin riigis nii palju, et me saaksime käia ringi ja otsida, et ei tea kes nüüd sellega tegeleb. Me peame kõik sellega tegelema.»

Mühling ja Kirk selgitavad miks nad peavad oluliseks oma igapäevatöö kõrvalt nädalavahetustel sõjaväeõppustel ja- kogunemistel käimist, nagu veel sajad Eesti inimesed, kes on sama meelt, et riik on meil liiga väike, et peaaegu igaüks ei peaks andma mingisugust panust sellesse, et see kestaks ja kui vaja oskasid seda ka kaitsta.

Eesti reservarmeel põhinev riigikaitsesüsteem, mille sarnane on veel vaid Soomes, on maailmas unikaalne. Seda suuresti kodanikkonna valmisolekul riigikaitses pidevat osaleda põhinevat kaitsejõudu tutvustatakse kogu maailmast Eestisse saabunud reservohitseridele täna Tallinnas algaval ülemaailsel reservohvitseride kogunemisel.

Erinevatel õppustel, seminaridel ja militaarvõistlustel osaleb üle 500 reservväelase 26 riigist. Lisaks NATO ja Euroopa Liidu riikidest saabuvatele reservistidele tuleb algavaks nädalaks Tallinna reservväelasi Lõuna-Aafrikast, Argentiinast ja Ukrainast.

Kogunemise avavad piduliku rivistuse ja pärgade panekuga kommunismiohvrite memoriaalile kell 17.30 kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Indrek Sirel, Rahvusvahelise Reservohvitseride Konföderatsiooni president kolonel Christopher Argent ning asepresident kolonelleitnant Toomas Luman.

Kapten-major Ingrid Mühlingi ja lipnik Martin Kirki intervjuud Kuku raadio saatele «Neeme Raud. Siin» saate kuulata SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles