Kuidas 15 koolilast prokuratuuri orki tõmbasid (33)

Martin Laine
, reporter
Copy
Võrumaal Varstu vallas keeruliste õpilastega tegelev Krabi erakool. Sama kooli 15 õpilast väitsid, et õpetaja ning direktor on neid korduvalt väärkohelnud. Kohtus ei pidanud vett ükski väide. 
Võrumaal Varstu vallas keeruliste õpilastega tegelev Krabi erakool. Sama kooli 15 õpilast väitsid, et õpetaja ning direktor on neid korduvalt väärkohelnud. Kohtus ei pidanud vett ükski väide. Foto: Sille Annuk

Mis suudaks küll kompenseerida rikutud nime ja raisatud aega? «Mitte miski,» ohkab endine Krabi kooli direktor Ale Sprenk. «Tahaks nüüd vaid unustada.»

Eestis ei ole ilmselt ükski teine õppeasutus sattunud nii ulatuslikku õpilaste väärkohtlemise skandaali kui Võrumaal Varstu vallas keeruliste õpilastega tegelev Krabi erakool septembris 2017. Kahtlustuse said korraga neli töötajat. Tunnistajaid oli 15 ning vägivaldseid juhtumeid väidetavasti mõnikümmend.

Kuidas saakski olla võimalik, et 15 inimest korraga valetavad?

«Kohus pole koht, kus teha inimkatseid.»

-Margus Kurm, kaitsja

«Tunnista end süüdi!»

Kujutage ette, et peaksite iga tööpäev astuma õpilaste ette teadmises, et nad võivad sind pidada vägivaldseks lastepeksjaks. Kogenud tööõpetuse õpetaja Kaido Kaas pidi seda tegema peaaegu kaks aastat.

«See tunne, kui sa ei ole süüdi, kuid sinu vastas on riik, kes teeb kõik, et sa oleks süüdi... hästi-hästi ebameeldiv,» tõdeb ta.

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles