Diverse Universe ja IN Graafika raputavad taas Pärnut

Laura Vadam
, reporter
Copy
Eestvedaja Al Paldroki sõnutsi on Non Grata tegevuskunstnikud reisinud tänavu Euroopas, Ameerikas ja Mehhikos. Rändfestival leiab aga alati aega, et külastada oma peakorterit Pärnutki.
Eestvedaja Al Paldroki sõnutsi on Non Grata tegevuskunstnikud reisinud tänavu Euroopas, Ameerikas ja Mehhikos. Rändfestival leiab aga alati aega, et külastada oma peakorterit Pärnutki. Foto: Mailiis Ollino

Luulerünnak, häälitsevad ja liikuvad kujud, valitsuse ja politseiga korduvalt kimpu sattunud Hiina tegevuskunstnikust nuudlipoepidaja, intiimsus, hing ja liha, kehalised ja vaimsed piirid, mereloomad ja komeet, Lõuna-California ja Balti kultuuride vahetus, fusionism, graafika, foto. Kõike ühe päevaga.

IN Graafika festival (alapeakirjaga “Ääreala intiimsus”) ja rändfestival Diverse Universe võtavad homme enda valdusse Pärnu tähtsaimad näitusepinnad ehk linnagalerii, kunstnike maja, teatri ja keskraamatukogu. Samuti linnatänavad: Rüütli, Bermuda kolmnurga ja Karusselli poe-puhveti. Näidata on palju: püsivat ja liikuvat, oodatut ja šokeerivat, kodu- ja välismaist. Nädalavahetuse kunstiralli algab juba täna hilisõhtuse performance’iga raekoja ees, avades ühtlasi linnafestivali In August.

“Pärnu pakub loomingulist keskkonda kõigi nende kogu maailmast kokku tulnud loovinimeste loominguliseks sünergiaks,” kinnitas festivalide eestvedaja Al Paldrok, kelle sõnutsi naasis rahvusvaheliste tegevuskunstnike rühm Non Grata aasta alguses Ameerika-Mehhiko tuurilt. Kevadel avati suur näitus Kopenhaagenis. Tänavu on esinetud palju Eestiski: Tallinnas Fahle galeriis, Võru linnagaleriis, I Land Soundi festivalil Saaremaal ja Kalana Soundil Hiiumaal. Ees ootavad Kataloonia etenduskunstifestival Hispaanias, Hiina, Korea ja USA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles