Digiregistratuuriga liitus tähtajaks 13 haiglat ja selgus üks hirmus asi (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Üleriigilises digiregistratuuris saab broneerida aegu ka tasulistele teenustele. Lahenduses kehtib reegel, et haigekassa poolt tasutud nii saatekirjaga kui ka saatekirjata teenustele saab broneerida vaid ühe vastuvõtuaja, tasulisele mitu.
Üleriigilises digiregistratuuris saab broneerida aegu ka tasulistele teenustele. Lahenduses kehtib reegel, et haigekassa poolt tasutud nii saatekirjaga kui ka saatekirjata teenustele saab broneerida vaid ühe vastuvõtuaja, tasulisele mitu. Foto: /

Üleriigilise ühtse digiregistratuuriga liitus juulis lõpus olnud tähtajaks 13 haiglat üle Eesti ning paraku lõi see ka selguse, kui palju või vähe on KOGU Eestis pakkuda eriarstide aegu.

Tänasel päeval saag veebiaadressil digilugu.ee endale vabasid arstiaegu otsida neis raviasutustes: Elva Haigla, Haapsalu Neuroloogiline Rehabilitatsioonikeskus, Hiiumaa Haigla, Ida-Viru Keskhaigla, Järvamaa Haigla, Kuressaare Haigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla, Läänemaa Haigla, Narva Haigla, Pärnu Haigla, Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Rakvere Haigla, Raplamaa Haigla ja täna liitus nimekirjaga ka Tallinna Lastehaigla.

Näiteks selgub, et  kogu Eesti riiklikus meditsiinisüsteemis on järgneva kuu aja jooksul pakkuda rahvale «koguni» kolm ortopeedi vastuvõtu aega. Tegemist on PERHi tasuliste aegadega septembri alguses ühe tunni jooksul. Hirmuäratav tõsiasi 1,5-miljonilise rahva kohta.

Sotsiaalministeeriumi andmeil peaks nädala lõpuks olema ühtse digiregistratuuriga liitunud 17 haiglat.

Lõuna-Eesti Haiglal on käimasoleva tarkvaravahetuse tõttu erikokkulepe haigekassaga, et nad liituvad hiljemalt 1. novembriks.

«Kindlasti ootame liituma ka kõiki teisi tervishoiuteenuse osutajaid, sealhulgas eraraviasutusi,» ütles ministeeriumi esindaja Postimehele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles