Madridi metroos lükkas mees kaasreisija jalahoobiga rongi ette (13)

Copy
Rong Madridi metroos.
Rong Madridi metroos. Foto: PAUL WHITE / AP / Scanpix

Kümned inimesed ootasid läinud reede hommikul Argüellese metroojaamas Madridis rongi, kui üks noormees lähenes selja tagant võõrale mehele ning virutas talle jalaga nii, et mees lendas rööbastele otse läheneva rongi ette.

Rünnak toimus Hispaania pealinnas läinud reedel kella 9.40 paiku hommikul. 23-aastane ohver suutis õnneks kiiresti reageerida, rullis end küljele ja liibus perrooni serva all vastu seina, päästes nii oma elu, kirjutas El País. Eluohtlikust olukorrast pääses ta imekombel vaid väiksemate vigastustega – kannatada said ainult küünarnukk ja parem käsivars.

Ründajale lähedal seisnud inimesed hoidsid jalahoobi andnud meest kuni turvatöötajate saabumiseni kinni, misjärel anti 27-aastane brasiillane, keda Hispaania ajakirjanduses on nimetatud Brunoks, üle politseile.

Kohtunik jättis ründaja ilma kautsjoni võimaluseta vahi alla ning talle esitati süüdistus tapmiskatses.

Uurimisega seotud allikate teatel on sama brasiillane olnud sel suvel seotud mitme rikkumisega: muu hulgas on ta kahel korral vahi alla võetud kehavigastuste tekitamise eest ning ühel korral ametivõimude ründamise eest.

Tänavu 7. juunil võeti Bruno vahi alla, kuna ta algatas ühes Lõuna-Madridi välibaaris kakluse. Näiliselt ilma igasuguse põhjuseta lõhkus ta baari mööblit ning kui meelelahutuskoha omanik sekkus, ründas teda ja teisi baarikülastajaid. Kakluses murdis baari omanik küünarnuki. Mees avaldas vahistamisel vastupanu ka politseile.

Kuu hiljem, 10. juuli viskas sama brasiillane Madridi kesklinnas sigareti mööduvasse lahtiste akendega politseiautosse. Kui korrakaitsjad sõidukist väljusid, avaldas Bruno taas vastupanu, lüües politseinikke. Lõpuks suutsid korrakaitsjad ta toimetada politseijaoskonda, kus talle esitati süüdistus kehavigastuste tekitamises ja politseinike ründamises.

Arvestades ootamatuid ja ilma selge motiivita toime pandud rünnakuid, oletavad politseiallikad, et mees kannatab vaimse tervise häirete käes.

Kuigi reedene rünnak Madridi metroos lõppes õnneks ohvrile kergete vigastustega, on sarnased juhtumid varem olnud märksa rängemate tagajärgedega.

Näiteks 2005. aasta oktoobris lükkas 23-aastane mees Carabancheli metroojaamas läheneva rongi ette naise, kellel tuli amputeerida vasak jalg ning parema jala varvas, lisaks murdis naine puusa ja vigastas tõsiselt nägu. Ründaja mõisteti 11 aastaks psühhiaatrilisele ravile.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles