Venemaal sai laskemoonalao plahvatuses viga kuni kaheksa inimest (3)

Copy
Pilt plahvatusest Kamenka lähistel asuvas laskemoonalaos.
Pilt plahvatusest Kamenka lähistel asuvas laskemoonalaos. Foto: Dmitry Skvortsov / TASS / Scanpix

Venemaal Siberis asuva sõjaväebaasi laskemoonalaos puhkes esmaspäeval tulekahju, mis pani laskemoona plahvatama, vigastas kuni kaheksat inimest ning seiskas riigi suurima alumiiniumoksiidi tehase.

Laohoone asub Krasnojarski krai Atšinski rajoonis Kamenka külast viie kilomeetri kaugusel ja suletud Atšinski sõjaväelinnast umbes 10 kilomeetri kaugusel.

Ladu võttis tuld kohaliku aja järgi kella 17 paiku (Eesti aeg kell 13), pärast mida hakkas plahvatama ka laskemoon, teatas kohalik valitsus.

Fotodelt on näha metsa kohal taevasse kõrguvat musta suitsusammast, leeke ja plahvatusi. Suhtlusvõrgustike teatel on jätkuvaid plahvatusi kuulda kilomeetrite taha. 

Krasnojarski kuberneri Aleksandr Ussi sõnul on vigastatuid viis kuni kaheksa ja nende elu ohus pole.

Uudisteagentuur TASS tsiteeris ühte ametnikku ütlemas, et surma sai ka üks sõdur. Kaitseministeeriumi esindaja aga keeldus seda kinnitamast.

Kaitseministeeriumi sõnul plahvatavad laos suurtükkide püssirohust lõhkelaengud. TASS tsiteeris ühte anonüümset allikat, kelle sõnul on sealsetes ladudes kuni 40 000 tankirelvade jaoks mõeldud mürsku.

Päästeametid evakueerisid laost 20 kilomeetri raadiuses olevad inimesed, et «tagada ladude lähedal olevate asustuste elanike turvalisus».

Võimude sõnul on plaanis evakueerida umbes 11 000 inimest, teatas telekanal Rossiya-24. Atšinski linnas aga elab umbes 105 000 inimest.

Kohalike ametnike sõnul ei seisa elanikud silmitsi vahetu ohuga, kuid sõjaväebaasist peaksid nad küll eemale hoidma.

Ametnike sõnul pidid aga baasis olevad sõjaväelased otsima varju pommivarjenditest.

Juhtunu tõttu pidi alumiiniumitootja Rusal peatama Atšinski tehases alumiiniumoksiidi tootmise evakueeris tehasest kõik peale hädavajaliku personali. Alumiiniumoksiid on see, millest alumiiniumi sulatatakse.

Atšinskis asub ka naftahiiu Rosnefti naftatöötlustehas. TASS vestles tehase esindajaga, kelle sõnul käib sõjaväebaasist 30 kilomeetri kaugusel asuvas tehases töö tavapäraselt.

Tulekahjud ja plahvatused laskemoonaladudes pole Venemaal tavatud. Viimati juhtus midagi sellist 2018. aasta mais, kui ühes laskemoonalaos puhkenud tulekahju põles nädala.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles