Peterburi Zeniti fännid protesteerisid mustanahalise mängija klubisse toomise vastu

Christopher Krutto
Copy
Malcom siirdus Venemaa kõrgliigasse suurte lootustega, kuid võib sealt juba varsti lahkuda.
Malcom siirdus Venemaa kõrgliigasse suurte lootustega, kuid võib sealt juba varsti lahkuda. Foto: ALEXEI DANICHEV / Sputnik

Peterburi Zeniti jalgpalliklubi fännid protesteerisid eile õhtul peetud Venemaa kõrgliiga mängu ajal uue ostu Malcomi klubisse toomise vastu, sest tegu on mustanahalise mängijaga.

Malcolm siirdus Zeniiti Hispaania suurklubi Barcelona ridadest.

Siiski võib brasiillasest pallivõlur üleminekut juba kahetseda, sest klubi fännid ei soovi teda rassi tõttu omaks võtta.

Peterburi klubi kohtus eile Venemaa kõrgliigas Krasnodari vastu, kus Zeniidi fännid laotasid välja suure irooniliselt sõnastatud plakati, millel oli kirjas: «Aitäh juhtkond, et olete lojaalsed meie traditsioonidele.»

Venemaa suurklubi fännid on ka varem näidanud üles vastumeelsust mustanahaliste mängijate vastu ja üks klubi fänniorganisatsioonidest, Landskrona, on varasemalt andnud klubi juhtkonnale teada, et ei soovi Zeniidis näha mustanahalisi mängijad.

Fännide poolt avaldatud manifestis, mille pealkirjas on «Zenit ja mustad mängijad», on kirjutatud: «Me ei ole rassistid ja meie jaoks on mustade mängijate puudumine klubi ridades lihtsalt tähtis traditsioon, mis on seotud klubi identiteediga.»

Väidetavalt on klubi juhtkond fänne kuulda võtnud ning soovib juba Jaanuaris Malcomi edasi müüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles