Saksa politsei peab tegelema öörahu häirivate paarituvate siilidega (3)

Copy
Siilid Saksamaa metsas.
Siilid Saksamaa metsas. Foto: Ingo Arndt / Scanpix

Saksa politsei on viimasel ajal pidanud korduvalt vastama väljakutsetele, kus inimesed on kurtnud öörahu rikkumise üle, kuid sündmuskohale jõudes on selgunud, et pahalasteks pole mitte üleliia lärmakad naabrid vaid hoopis seksihoos siilid. Sotsiaalmeedias on lausa käiku läinud märksõna #igelsex ehk eesti keeles #siiliseks.

Viimati kutsuti Lõuna-Saksamaal Augsburgis politsei ühte põhikooli, kui öisel ajal kostis mänguväljakult kummalisi hääli ning liikumisanduri tuli süttis sealse toimetamise tõttu. Alles pärast seda, kui majahoidja oli sunnitud voodist sündmuskohale tulema ning mitu politseinikku vaatasid mänguväljaku üle, selgus, et süüdlaskes olid kaks usinalt paarituvat siili.

«Kahtlased hääled pandi peagi paaritumisrituaaliga ametis oleva siilipaari süüks,» kirjutas juhtivkonstaabel raportis, mille pealkirjaks oli pandud «Okkalised sissetungijad». Ametnik lisas raportis, et siile ei segatud.

Tegu polnud aga sugugi üksikjuhtumiga. Suvekuudel kutsutakse politseinikke sageli lahendama sarnaseid kaebusi, kirjutas Der Spiegel.

Siilid on nimelt ühed valjemad öösiti tegutsevad loomad ning nad suudavad tuua kuuldavale väga erinevaid helisid: nii vaikset nohisemist kui ka susisemist, urisemist, nurrumist, vilistamist, laksutamist kui ka valje karjeid, mida vahel peetakse ohtu sattunud inimese hädakarjeteks.

Müncheni Ludwig Maximilian ülikooli veterinaarteaduskonna siilieksperdi sõnul toovad okaskerad tunde kestva paaritumise ajal kuuldavale valju lõrinat ning siilidega mitte kokku puutunud inimese kõrvus võivad need kergesti meenutada inimese häälitsusi.

Siilide paaritumine võtab kõvasti aega ning saksa keeles kutsutakse seda Igelkarusell'iks ehk siilikaruselliks, kuna kogu toimetamine hõlmab umbes 40 ruutmeetri suurust ala. Kõige aktiivsemad on siilid paaritumisel aprillist kuni septembri alguseni.

Päästetöötajad järgivad väljakutsetele sõites asjatundjate nõuannet mitte loomi segada, sest viimastel aastatel on linnas elavate siilide arvukus järsult kahanenud. Taskulambi valgusvihk võib loomi ehmatada ja sageli paneb paaritumisele punkti.

Siiliseksi peale tehtud väljakutsed on muutunud Saksamaal aga üsna sagedaseks ning lugusid juhtumitest jõuab nii kohalikku kui üleriigilisse ajakirjandusse. 2016. aastal kutsus Erlangenis elav mees politsei välja, kuna kuulis oma trepi alt lärmakat puhkimist – selle allikaks osutus siilipaar.

2014. aastal kuulis aga üks möödakäija Dresdeni lähedal asuvas Kamenzis valju lärmi kasutatud riiete kogumise konteinerist. Arvates, et kass või koer on sinna lõksu jäänud, kutsus ta kohale politsei, kes omakorda kutsus välja tuletõrjujad. Viimased lõhkusid riidekonteineri, avastades sealt agaralt toimetava siilipaari.

2003. aastal teatas Düsseldorfi politsei aga, et väljakutse valje koputusi meenutava lärmi peale ühest hoovist viis inspektorid kahe siilini, kes «olid lõbutsemas ning saavad mõne nädala pärast järeltulijad» - vähemalt seisis nii politseiraportis.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles