Mõnikord ei ole elu lihtsalt aus: meeskonnad ja sõitjad avaldavad varalahkunud rivaalile kaastunnet

Christopher Krutto
Copy
Bjorg Lambrecht.
Bjorg Lambrecht. Foto: Lotto-Soudali Twitter

Täna õhtul šokeeris rattamaailma teade, et 22-aastane talendikas Belgia rattur Bjorg Lambrecht hukkus pärast Poola velotuuril kukkumist.

Belgia rattur kukkus Poola velotuuri kolmandal etapil ning kiirustati otse haiglasse, kuid kahjuks arstidel tema elu päästa ei õnnestunud.

Lotto-Soudalis sõitnud Lambrecht oli tõusmas jalgrattamaailma järmgise generatsiooni täheks ning oli sõitmas alles karjääri teist profihooaega. Tema surmal oli jalgrattamaailmale suur mõju.

Valitsev maailmameister Alejandro Valverde kirjutas: «Mul on väga kahju Bjorg Lambrechti surma üle. Ta oli rattur, kes oli vähese ajaga suutnud väga häid tulemusi näidata.  Minu suurim kaastunne tema perele, sõpradele ja meeskonnale.»

Valverde meeskond Movistar lisas: «Mõnikord ei ole elu lihtsalt aus. Ta oli nii noor ja tal oli nii palju asju veel ees. Kõik meie mõtted on koos tema pere, sõprade ja tema meeskonnakaaslastega Lotto-Soudalist.»

Pärast Lambrechti kukkumist andsid võistluse korraldajad teada, et rattur suudeti koha peal elustada ning viidi haiglasse.

Ineose rattameeskond kirjutas Twitteris: «Kõigi Ineose meeskonnaliikmete mõtted on koos Bjorgi pere, sõprade ja Lotto-Soudaliga. Puhaku ta rahus.»

Pärast etapi lõppu kinnitas Lotto-Soudali meeskond, et Lambrecht suri.

Bora-Hansgrohe sprinter Pascal Ackermann, kes võitis katse tänu Fabio Jakobseni (Deceuninck-Quick Step) diskvalifikatsioonile, ütles: «Täna sõidu tulemus ei ole. Ma olen sellest traagilisest uudisest muserdunud ja soovin isiklikult saata sügavaimad kaastundeavaldused tema perel ja sõpradele ning kõigile Lotto-Soudali liikmetele.»

Ackermanni sõnadega nõustus Quick-Stepi tiimijuht Patrick Lefevere, kes sõnas: «Diskvalifikatsioon ei ole sellise kurva uudise puhul oluline. Ükski sõna ei suuda väljendada minu kurbust. Minu kaastunne tema tiimile, meeskonnakaaslastele ja perele.»

Astana jalgrattatiim kirjutas enda sotsiaalmeedias: «See on tohutu tragöödia ja raske on leida sõnu meie kurbuse väljendamiseks. Bjorg Lambrecht oli nii noor ja talendikas. Sellel on suur mõju jalgrattamaailmale. Meie suurim kaastunne tema perele ja Lotto-Soudali meeskonnale.»

CCC meeskond kirjutas sotsiaalmeedias: «CCC meeskonna ratturid ja tagaruumiliikmed on kõik Bjorg Lambrechti surmast kurvad. Saadame oma suurimad kaastundeavaldused Bjorgi perele ja sõpradele ning kogu Lotto-Soudali meeskonnale sellel äärmiselt kurval ajahetkel.»

Lambrecht sõitis teist hooaega professionaalsel tasemel ning oli üks Belgia jalgrattaspordi suurlootuseid.

Ta saavutas eelmisel hooajal U23 MMil teise koha ning sai tänavu Dauphine’i velotuuril 12. koha, mis tagas noortearvestuse võidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles