Afganistani politseinik tappis seitse ametivenda

BNS
Copy
Afganistani politsei.
Afganistani politsei. Foto: Rahmat Gul / AP/ Scanpix Baltics

Afganistani politseinik avas lõunaprovintsis Kandaharis tule kolleegide pihta, tappes enne sündmuspaigalt põgenemist seitse korrakaitsjat.

Pühapäevase rünnaku võttis esmaspäeval omaks Taliban, kelle sõnul oli politseinik eelnevalt nendega liitunud. 

Tegemist on viimasega tulistamiste reas, kus Afganistani politseinik või sõdur pöörab oma relva Afganistani julgeolekujõudude või neid toetavate võõrsõdurite vastu. 

Möödunud nädalal tappis Afganistani sõdur samas Kandahari provintsis kaks USA sõjaväelast. Haavatud ründaja peeti kinni ning Taliban nimetas teda kangelaseks, kuigi ei võtnud rünnakut omaks.

Talibite sõnul korraldasid nemad ka pühapäevase rünnaku kontrollpostile põhjaprovintsis Jawzjanis, kus hukkus 11 julgeolekujõudude liiget. 

Riigi lääneosas Herati linna turu lähedal plahvatas aga esmaspäeval mootorratas, millele olid kinnitatud lõhkeained. Surma sai vähemalt neli ja viga 25 inimest. 

Enne seda hukkus Balkhi provintsis naispolitseinik. Selle intsidendi üksikasjad ei ole teada. 

Taliban kontrollib praegu umbes poolt riigist ning korraldab rünnakuid pea iga päev, võttes peamiselt sihikule julgeolekujõud ja valitsusametnikud. Sageli langevad aga nende rünnakute ohvriks ka tsiviilisikuist kõrvalseisjad. 

Möödunud aasta lõpust saadik on talibid pidanud kõnelusi Ühendriikide erisaadiku Zalmay Khalilzadiga, et leida viis 18 aastat kestnud sõja rahumeelseks lõpetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles