Rumeenias leiti teise mõrvatud teismelise arvatavad säilmed

Copy
Rumeenia uurijad arvatava mõrvari kodu läbi otsimas.
Rumeenia uurijad arvatava mõrvari kodu läbi otsimas. Foto: AFP/SCANPIX

Rumeenia prokurörid teatasid eile inimsäilmete leidmisest; tegemist on ilmselt ühega kadunud teismelistest, kelle röövimise ja tapmise tunnistas üles 65-aastane mees. 

Politsei on otsinud Luiza-nimelise neiu säilmeid sestsaadik, kui kahtlusalune Gheorghe Dincă tunnistas üles nii tema kui ka teise tüdruku, 15-aastase Alexandra tapmise. Viimane tegi juulis kolm meeleheitlikku kõnet hädaabinumbrile, et teatada politseile oma röövimisest.

«Kott inimsäilmete ja tuhaga leiti paigast, millele kahtlusalune osutas», ehk metsast riigi lõunaosas asuva Caracali linna lähedal, lausus prokuratuuri kõneisik Mihaela Porime.

Caracali elanik Dincă on üles tunnistanud nii Alexandra kui aprillis kadunud 19-aastase Luiza röövimise ja mõrvamise. 

Porime sõnul kinnitas Dinca, et metsas leitud säilmed olid Luiza omad. Ta lisas samas, et ohvri isiku tuvastamiseks on vaja teha veel ka DNA-analüüs.

Rumeenia on olnud juhtumist sügavalt vapustatud ning nii siseminister Nicolae Moga kui politseiülem Ioan Buda astusid avalikkuse ja massimeeleavalduste survel tagasi. Inimeste pahameele põhjuseks oli politseinike aeglane tegutsemine. 

Alexandra, kes rööviti 25. juulil, kui ta üritas koju hääletada, helistas kolm korda hädaabinumbrile 112 ja andis politseile vihjeid oma asukohast, kus ründaja teda hoidis. 

Ta karjus: «ta tuleb, ta tuleb» enne, kui kõne katkes, märkis politsei. 

Politseil kulus 19 tundi reageerimiseks ning kriitikud on süüdistanud ametiisikuid selles, et need ei võtnud kõnesid tõsiselt, reageerides liiga aeglaselt, et teismelise asukoht kindlaks teha ja ta päästa. 

Mõrv viis ametist ka haridusminister Ecaterina Andronescu, kes oli öelnud raadioeetris: «Mulle õpetati alati, et ei tohi tundmatu inimese autosse istuda.»

Prokurörid ütlesid laupäeval, et kahtlusaluse kodus olnud lagunenud inimsäilmetest leiti Alexandra DNA-d.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles