Miks tekib lugemishirm?

Copy
Foto: pexels.com

Raamatute lugejana võib meil ühel hetkel tekkida ka lugemishirm. Võivad tekkida mõtted, et me ei loe enam piisavalt palju raamatuid, kõik raamatud tunduvad igavad jne. Kuidas hirmuga toime tulla?

Teised loevad palju rohkem raamatuid kui mina.

See mõte ei vii kuhugi, vaid tekitab pigem hoopis süütunnet. Pole tähtis mitu raamatut keegi loeb, tähtis on see, et sa raamatuid loed. 

Isegi kui see raamat mulle ei meeldi, mis saab, kui see järgmises peatükis paremaks läheb? 

Kui raamat ei ole huvitav, siis tavaliselt kiputakse iga järgmise leheküljega lootma, et äkki läheb nüüd põnevaks. Proovi hoopis uut raamatut lugeda, sest võib olla ei pruukinud see raamat olla sinu maitsele, ära lase sellepärast pead norgu. 

Ma ei süvenenud raamatusse korralikult

Sellist asja nagu sügavamalt lugemine pole olemas. Raamatu sisu üle võib küll mõtiskleda, kuid kõik raamatud ei pruugigi sisu poolest sulle meeldida. Sellepärast valigi need raamatud, mis sulle meeldivad ja sinus häid emotsioone tekitavad. Sa ei pea kõva häälega nutma, karjuma või naerma kui sa raamatuid loed. 

Teised pereliikmed on ka seda lugenud

Ka see, et teistele pereliikmetele on need raamatud meeldinud ja sulle ei meeldinud ei tähenda see seda, et sa kehvem lugeja oleksid. Maitsed on erinevad ja see, mis meeldis ühele ei pruugi meeldida teisele, kirjutab bookriot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles