Kim Jong Ili surm võib saada “pöördepunktiks”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong Il.
Kim Jong Il. Foto: Reuters

Põhja-Korea liidri Kim Jong Ili surm võib saada sellele eraklikule riigile “pöördepunktiks”, märkis Briti välisminister William Hague, kutsudes tema mantlipärijat rahvusvahelise üldsusega suhtlema.



“Põhja-Korea rahvas on pärast Kim Jong Ili surma ametlikus leinas. Me mõistame, et see on neile raske aeg,” ütles Hague avalduses. “Sellest võib saada Põhja-Koreale pöördepunkt. Loodame, et nende uus juhtkond mõistab, et parim võimalus tavaliste põhjakorealaste elujärje parandamiseks on suhelda rahvusvahelise üldsusega.”

Hague kutsus tuumarelvastatud näljahädas riiki “töötama rahu ja turvalisuse nimel regioonis ning astuma samme kuuepoolsete kõneluste jätkamiseks Korea poolsaare tuumadesarmeerimise üle”.

Kuuekümne üheksa aastane Kim Jong Il suri laupäeva hommikul infarkti, teatas Põhja-Korea riigitelevisioon kaks päeva hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles