Maailma rikkaimad kaotasid mustal esmaspäeval 117 miljardit

Tuuli Kalev
, reporter
Copy
New York, 18. oktoobril 1987. Wall Street mustal esmapäeval. Pilt illustreerib artiklit.
New York, 18. oktoobril 1987. Wall Street mustal esmapäeval. Pilt illustreerib artiklit. Foto: / ©The Image Works / TopFoto / Scanpix Baltics

Maailma rikkaimad 500 inimest kaotasid ühe päeva jooksul kokku 2,1 protsenti oma jõukusest ehk 117 miljardit dollarit, kui USA aktsiaturud esmaspäeval oma selle aasta madalaimasse punkti jõudsid, vahendas Bloomberg.

Bloombergi miljardäride indeksi liikmetest kakskümmend üks kaotas üks miljard dollarit või enam. Kõige rohkem kaotas oma varadest Amazoni asutaja Jeff Bezos, kelle varade väärtus vähenes veebipoe aktsiate langedes 3,4 miljardi dollari võrra. Kaotus ei võtnud temalt aga esikohta maailma rikaste edetabelis 110 miljardi dollariga. 

Siiani olid maailma rikkaimad nautinud stabiilset kasvu, nii et langus tuli järsu pöördena.

See pole aga ainus jõud, mis viimastel nädalatel jõukatelt nende varasid on viinud. Viimasel üheksal nädalal on Hong Kongis toimunud meeleavaldused ummistanud finantskeskuse tänavaid, takistanud finantskasvu ning mõjunud halvasti kohalikele börsihindadele. Kümme rikkaimat ärimeest, kelle varad Hong Kongi põhistest ettevõtetest pärinevad, on kaotanud kokku 19 miljardit dollarit.

Suurimad kaotajad olid Jeff Bezos 3,4 miljardiga, Bernard Arnault 3,2 miljardiga, Mark Zuckerberg 2,8 miljardiga, Mukesh Ambani 2,4 miljardiga, Bill Gates 2 miljardiga ja Warren Buffett 1,88 miljardiga.

Isegi peale esmaspäevaseid kaotusi on Bloombergi miljardäride indeksisse kuuluva 500 inimese koguväärtus siiski 5,4 triljonit dollarit, mis on võrreldes 1. jaanuariga 11 protsendiline tõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles