Täna 50 aastat tagasi: mõrvatakse kaheksandat kuud lapseootel näitlejanna Sharon Tate

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Sharon Tate
Sharon Tate Foto: IMDB

Täpselt 50 aastat tagasi šokeeris avalikkust uudis kuulsa filmilavastaja Roman Polanski lapseootel abikaasa Sharon Tate ja veel nelja inimese võikast mõrvast. Mõned kuud hiljem selgus, et tapmised organiseeris kurikuulus sektijuht Charles Manson. Nüüd on antud juhtum põimitud ka Quentin Tarantino uusimasse filmi «Ükskord Hollywoodis».

Sharon Marie Tate Polanski oli Ameerika näitlejanna ja modell, kes vaid 26-aastaselt Charles Mansoni sekti liikmete poolt jõhkralt mõrvati. Näitleja oli tapmise ajal kaheksa ja pool kuud rase.

Tate tapeti tema Los Angelese kodus, kuhu ta üheskoos sõprade Abigail Folgeri, Jay Sebringi ja Wojciech Frykowskiga pärast õhtustamist naasis. Lisaks Tatele ja tema sõpradele tuli eluga hüvasti jätta ka 18-aastasel Steven Parentil, kes oli parasjagu lahkumas peamaja taga elanud majahoidja William Garretsoni juurest. Näitlejanna abikaasa Roman Polanski viibis sel ajal Londonis.

Mõrvad viisid toime Tex Watson, Susan Atkins ja Patricia Krenwinkel, olles Charles Mansonilt selleks eelnevalt juhised saanud.

Pole teada, kas Tate tapeti Atkinsi, Watsoni või mõlema poolt, kuid fakt on see, et lapseootel näitlejannat pussitati kokku 16 korral. Watsoni sõnul Tate nuttis ja muudkui karjus: «Ema.. ema!» Lisaks olevat naine kurjategijatel palunud teda vähemalt nii kaua elus hoida, kuni ta on lapse ilmale toonud.

Pärast mõrvade sooritamist ja enne sündmuskohalt lahkumist ütles Manson Atkinsile ja Krenwinkelile, et need mingi märgi maha jätaks. Selle peale kirjutas Atkins Tate'i verega välisuksele «pig» (siga).

Surnukehad avastas järgmisel hommikul saabunud majapidajanna Winifred Chapman. Tate'l oli leidmise hetkel seljas lilleline pesu ja kaela ümber nailonköis, mis teda eemal lamava Sebringiga endiselt ühendas.

Kakskümmend aastat pärast mõrvu palus ajakirjanik Mansonil ennast ühe lausega kirjeldada. Vastus oli jõhkardile omaselt hirmuäratav. Esmalt hüppas Manson küsimuse peale ettepoole ja hakkas nägusid tegema ning itsitama. Seejärel vastas ta sosinal: «Eikeegi». Pärast lühikest pausi lisas ta: «Ma olen eikeegi. Ma olen kerjus, parm, paadialune. Ma olen kaubavagun ja veinipudel. Ma olen žiletitera, kui mulle liiga lähedale tuled.»

Manson ajakirjaniku küsimusele vastamas:

Quentin Tarantino film «Ükskord Hollywoodis» viib vaatajad 1969. aasta muutuvasse Los Angelesse, kus teletäht Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) ja ta kauaaegne kaskadöör Cliff Booth (Brad Pitt) üritavad tegutseda peaaegu tundmatuseni muutunud meelelahutusäris. Lavastaja ja stsenaristi üheksandas filmis on väga palju osatäitjaid ja mitmed süžeeliinid, mis avaldavad austust Hollywoodi kuldajastu viimastele hetkedele.

Kahekordse Oscari-võitja Quentin Tarantino jaoks on tegu üheksanda soolofilmiga ning taaskord on kultuslavastaja suutnud enda ümber koondada nimeka näitlejate nimistu. Filmis astuvad lisaks juba eelnimetatuile üles Luke Perry (kes teeb filmis oma viimase rolli), Dakota Fanning, Al Pacino, Kurt Russell, James Marsden, Tim Roth, Emile Hirsch, Damian Lewis, Bruce Dern, Michael Madsen, Damon Herriman, Lena Dunham, Rumer Willis, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Scoot McNairy jt Filmis näeb üles astumas ka hiljuti lahkunud Luke Perryt, kes kehastab filmis Scott Lancerit – tegelast aastatel 1968-1970 USA telekanalil CBS jooksnud vesterni-telesarjast «Lancer».

Tehnilise meeskonna osas on Tarantino kampa löönud oma sagedase partner-operaatori Robert Richardsoniga, kostüüme teeb Arianne Phillips («Walk the Line») ning kunstnikutöö autorid on Barbara Ling ja Nancy Haigh («The Ballad of Buster Scruggs», «No Country for Old Men»).

Apollo Kinodes alates 16. augustist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles