Vene võimud tahavad meeleavaldusele toodud last vanematelt ära võtta

Copy
Vene rahvuskaardi liikmed Moskvas meeleavaldust maha surumas.
Vene rahvuskaardi liikmed Moskvas meeleavaldust maha surumas. Foto: AFP / Scanpix

Vene prokuratuur tahab võtta vanemlikke õigusi moskvalastelt, kes võtsid 27. juulil oma aastase lapse valitsusvastasele meeleavaldusele kaasa.

Tuhanded Moskva elanikud on viimastel nädalatel avaldanud meelt võimude otsuse vastu mitte lubada populaarsetel opositsioonipoliitikutel septembrikuistel linnaduuma valimistel kandideerida.

Võimud on ametliku loata demonstratsioonid maha surnud ja kahel meeleavaldusel ligi 2400 inimest kinni pidanud.

Teisipäeval teatas Moskva prokuratuur, et on pöördunud kohtu poole taotlusega võtta vanemlikud õigused paarilt, kes tõi oma aastase poja 27. juulil sanktsioneerimata meeleavaldusele.

«Demonstratsiooni ajal andsid vanemad oma väikse lapse, kes oli ea tõttu abitus seisundis, kolmandale isikule, seades nii ohtu poisi elu ja tervise,» ütles prokuratuur.

«Last ära kasutades rikkusid vanemad oma vanemlikke õigusi.»

Prokuratuuri sõnul uurivad nad teisigi juhtumeid, kus vanemad on väiksed lapsed ja alaealised loata opositsiooni meeleavaldusele kaasa võtnud.

Moskva laste õiguste vahemees Jevgeni Bunimovitš leiab aga, et laste kasutamine protestijate šantažeerimiseks on lubamatu.

«Minu arvates ei saa sellised asjad olla kellegi vanemlike õiguseta jätmise põhjuseks. See on täiesti lubamatu. Siin on mindud üle piiri,» ütles ta raadiojaamale Ehho Moskvõ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles