Lahinguetendus põhjustas Saaremaa sõjandushuviliste ja külavanema vastasseisu (2)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Näidislahing. Pilt on illustreeriv.
Näidislahing. Pilt on illustreeriv. Foto: Liis Treimann

Saaremaa sõjavara selts peab lahingut Tumala külavanemaga, kes tahab keelata seltsi traditsiooniliseks saanud II maailmasõja lahinguetenduse, mis seekord toimub Tumala pargis, kirjutab Saarte Hääl.

Eile otsustas Saaremaa vallavalitsus, et laupäevaks kavandatud Tumala taaslavastuslahingule antakse avaliku ürituse luba vaid tingimustel, kui ürituse korraldajad kohaliku kogukonnaga kokkuleppele saavad.

Eelnevalt oli Tumala külavanem ja loomakasvataja Kalle Kuusk pöördunud vandeadvokaat Andres Tamme vahendusel vallavalitsusse tungiva palvega mitte anda korraldajatele avaliku ürituse luba. 

Kalle Kuusk viitab advokaadi koostatud avalduses vallale, et juhul, kui sõjavara selts korraldab ürituse ilma loata, panevad kõik sõjamängust osavõtjad toime avaliku korra raske rikkumise relvaga, mille eest on karistusena ette nähtud rahaline karistus või vangistus kuni viis aastat.

Saaremaa sõjavara seltsi eestvedaja, lahingulavastuse korraldaja Margus Sinimets ütles, et mingit kokkulepet pole tal Kalle Kuusega ilmselt võimalik saavutada, ent üritus toimub ka ilma kokkuleppeta. Kuna üritus toimub täielikult eramaal, siis ei saa seda keelata ei külavanem ega vald. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles