Rallisõbrad kogunevad üle aastate jälle Karujärvele

Karoliina Tammel
Copy
Karujärve.
Karujärve. Foto: www.karujarve.ee

Legendaarsed rallisportlaste suvepäevad naasevad pärast mitukümmend aastat kestnud pausi taas Karujärvele. Viimati toimus rallisõpradele mõeldud suvine üritus 90-ndate teises pooles. 

Kuigi ürituse toimumiskoht ja suunitlus on sama, ei ole suvepäevade eestvedaja, rallisõitja Henri Franke oma sõnul sugugi kindel, kuidas nostalgiline kokkusaamine nüüd taaselustub. “Üheksakümnendatel võtsin ka ise suvepäevadest osa ja mäletan, et oli väga meeleolukas. Sealt on see üritus mulle hinge jäänud ja ma mõtlesin proovida asja uuesti käima tõmmata. Muidugi on Karujärve omaette tore koht ja see üritus võiks olla rallirahvale mõnus lõõgastus,” rääkis Franke.

16.–18. augustil toimuvatel suvepäevadel on kavas nii sportlikke mänge kui ka mõnusat meelelahutust. Valitakse kauneim kaardilugeja, tehakse ralli- ja rannajoogat, heidetakse alternaatorit ning tagatipuks selgitatakse käigukasti vahetamise maailmameistrid. Tantsu ja tralli on nii noortele kui ka vanadele rallisõpradele ja Franke sõnul mingeid piiranguid osalejatele ei seata. 

“Rallisportlased väljaspool võistlusi nõnda väga kokku ei saagi, aasta lõpus toimub küll suur auhinnagala, aga ülejäänud aja toimetab iga mees oma võidusõidu asjadega. Suvepäevade teema on just see, et autod jäetakse koju ning tehakse koos sõprade ja perega Saaremaal üks suvine oleng,” rääkis korraldaja. Franke sõnul on praegu suvepäevade taaselustamiseks ideaalne aeg, sest tänu saarlasest rallitähele Ott Tänakule on tegemist vaat et kõige menukama spordialaga Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles