Kruiisituristid naudivad Saaremaa kaunist metsa

Karoliina Tammel
Copy
Kruiisilaev Vasco da Gama.
Kruiisilaev Vasco da Gama. Foto: Internet

Eile peatus Saaremaa Sadamas ristluslaev Vasco da Gama, mille pardal on ligi 1200 turisti. Juba aastaid on Saaremaal peatuvatele kruiisilaevadele kaldateenust pakkunud ettevõte DenEesti. 

Selle tegevjuhi Katre Palmi sõnul on kohapeal inimene, kes tellib saabuvatele turistidele bussid ja giidid ning seejuures üritatakse võimalikult palju kasutada kohalike saarlaste teenuseid. 

Pea pooled eilsetest kruiisituristidest võtsid osa erinevatest ekskursioonidest. “Turistid läksid uudistama kõige tuntumaid Saaremaa vaatamisväärsusi: Kaali kraatrit, Angla tuulikuid ja Kuressaare lossi. Oli ka neid, kes otsustasid lihtsalt Saaremaa kaunist loodust avastada ja koos giidiga metsa jalutama minna,” rääkis Palm. 

Ristluslaeva teekond algas Saksamaalt ning seetõttu moodustasid enamiku reisijatest sakslased, aga Katre Palmi sõnul oli inimesi ka näiteks Rumeeniast, USA-st ja Šveitsist. “Laev tuli Saaremaale Riiast, edasi sõidab see Tallinna ja seejärel Peterburgi. Üldiselt kruiisituristid väga armastavad Saaremaad, nii et võib loota, et kruiisikülaliste arv aina kasvab,” sõnas Palm. 

Saaremaad külastab sel aastal üheksa kruiisilaeva, kes kõik toovad saarele kokku üle 5000 külalise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles