Täitmise lust: kõrvitsasse kodujuustu, paprikasse hakkliha

Britt Rosen
Copy
Kodujuustu-salvei-sidruni täidisega patissonid, mille võib asendada ka suvikõrvitsaga. Täitmiseks sobivad ka tomatid, sibul, punane paprika.
Kodujuustu-salvei-sidruni täidisega patissonid, mille võib asendada ka suvikõrvitsaga. Täitmiseks sobivad ka tomatid, sibul, punane paprika. Foto: Liina Karron

Ahjukuumad paprikad või suvikõrvitsad külma jogurtikastmega on aiaviljade kõrghooajal värskele salatile mõnus vaheldus või täiendus. Toidukirjutaja Liina Karron jagab oma köögis läbi proovitud maitsekoosluste retsepte.

Täita võib pea kõiki köögivilju, julgustab toidukirjutaja Liina Karron küpset aiakraami ka ahju panema ja nende maitset eri täidistega vaheldusrikkamaks muutma. «Siiski, see kehtib siis, kui silmas pidada mõnda nippi,» lisab Karron. Näiteks tomatite puhul võiks täitmiseks valida vähem mahlakad, pigem lihakamad viljad, siis ei lähe need küpsetamisel liiga vesiseks. Samuti ei tohiks ülemäära vesine olla ka tomatite täidis, pigem võiks see sisaldada midagi siduvat nagu kinoa, riis või kuskuss.

Baklažaan armastab rohkem Lähis-Ida vürtse ja tugevaid maitseid, samas värskele noorele suvikõrvitsale sobivad kaaslaseks mahedama maitsenoodiga täidised. Paprikat kasutades tasub teada, et erivärviliste paprikatega saab alati erineva tulemuse: punane on magusam, roheline rohusema maitsega. Õhemad pikad punased paprikad sobivad aga õhukese täidisekihiga kaetult ja rulli keeratult ka suupisteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles