Ralliajakirjanik: Latvala ja Meeke ei jätka Toyotas, aga tänavu peavad nad Tänaku meistriks aitama (2)

Toimetas Kris Ilves
Copy
Ott Tänaku meeskonnakaaslased Kris Meeke ja Jari-Matti Latvala.
Ott Tänaku meeskonnakaaslased Kris Meeke ja Jari-Matti Latvala. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Maineka mootorispordiväljaande Autosport ajakirjanik David Evans arvab, et Ott Tänak sõidab Toyota rallimeeskonnas ka järgmisel aastal, kuid Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke Jaapani tehasetiimis ei jätka.

2019. aasta hooaja järel lõpeb Toyotaga leping nii Tänakul, Latvalal kui ka Meeke’il. Avalikkusele pole teada, kas Toyota on kellegagi järgmiseks hooajaks käed löönud, aga selge on see, et meeskond soovib Tänaku jätkamist. Soome rallil suuremad eksimused sisse lasknud Latvala ja Meeke’i olukord on hoopis teisest ooperist.

«Pühapäeval pärast Meeke’i teist väljasõitu ütlesid allikad mulle hooldusalas, et Meeke ja Latvala on tänavuse hooaja järel läinud. Eks näis. Mõlemal on veel aega oma koha nimel pingutada,» kirjutab Evans portaali Autosport.com veergudel. «Arvan praegu, et Tänak jääb järgmiseks hooajaks sinna ja Kalle Rovanperä liitumisel jääb üks Yaris üle.»

Evansi hinnangul peab Toyota tänavuse hooaja lõpus keskenduma sajaprotsendiliselt Tänakule. «Tommi Mäkinenil ja Toyota juhtkonnal on aeg end kehtestada rohkem kui kunagi varem. Tänaku maailmameistritiitel peab sõitjatele olema prioriteet. Eestlasele tuleb anda kõik ressursid ja teda igal sammul toetada, isegi kui meeskondlik maailmameistritiitel rändab Soulis asuvasse Hyundai baasi,» kirjutab Evans.

Tänak saavutas lõppenud Soome rallil hooaja neljanda ja karjääri kümnenda esikoha, edestades Esapekka Lappit 25,6 ja Latvalat 33,2 sekundiga. Karjääri esimest maailmameistritiitlit jahtiv Eesti ralliäss juhib viis etappi enne hooaja lõppu Sebastien Ogier’d 22 ja Thierry Neuville’i 25 punktiga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles