Mehhikos võeti kinni tagaotsitav USA miljonär

Copy
Peter Chadwick.
Peter Chadwick. Foto: / AP

Mehhikos võeti kinni Suurbritannias sündinud ja USA kodakondsusega 55-aastane miljonär Peter Chadwick, teatasid võimuesindajad.

Chadwick anti juba Ühendriikidele välja. Meest ootab ees kohtuprotsess, kus teda süüdistatakse oma naise tapmises nende California kodus.

Tagaotsitav tabati pealinnas Mexicos vihje abiga. Võimud olid mehe vahistamiseni viiva vihje eest välja pannud 100 000 USA dollarit.

"Täna on hea päev. Me saime kätte mehe, kes oli USA kõige tagaotsitumate kurjategijate nimekirjas," ütles USA prokurör Todd Spitzer.

"Kuid ärgem unustagem ka asja kibedat poolt - ohvriks on armastav naine, kes oli kahtlusalusega abielus 21 aastat ja kolme lapse ema," lisas Spitzer.

Chadwick helistas 2012. aastal politseisse ja väitis, et töömees tappis ta naise Quee Choo Limi ja võttis ta enda pantvangi. Chadwicki sõnul sundis mõrtsukas ta istuma autosse, sõitma Mehhikosse ja abistama surnukeha peitmisel.

Naise surnukeha leiti siiski hoopis San Diego lähedal ühest prügikonteinerist. Ühtlasi leidsid politseinikud Chadwicki küünte alt kuivanud verd ja tema kaelalt küünejälgi.

Arvatavaks motiiviks oli tüli raha ja võimaliku lahutuse pärast.

Kinnisvaraäriga varanduse teeninud Chadwick vabastati 2012. aasta detsembris miljoni dollari suuruse kautsjoni vastu ja ta põgenes hiljem Mehhikosse. Mees elas Mexico lähedal Pueblas suures korteris ja tal oli hulgaliselt võltsdokumente.

Süüdimõistmisel ootab Chadwicki eluaegne vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles