Daytoni tulistajal oli kinnisidee massitulistamiste suhtes (1)

BNS
Copy
Ohio osariigis Daytonis sai massitulistamises surma üheksa inimest.
Ohio osariigis Daytonis sai massitulistamises surma üheksa inimest. Foto: John Minchillo / AP / Scanpix

Ohio osariigis asuvas Daytonis üheksa inimest tapnud mehel oli kinnisidee massitulistamise ja vägivalla suhtes, edastas teisipäeval telekanal CNN kohaliku politseiülema Richard Biehli sõnu.

Biehli kinnitusel oli tulistaja rääkinud, et soovib ka ise korraldada massitulistamise.

Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) agendi Todd Wickerhami sõnul oli mees ühtlasi huvitatud mitmesugustest erinevatest vägivaldsetest ideoloogiatest.

«Ta otsis suure innuga igasugust informatsiooni vägivalda toetavate maailmavaadete kohta,» ütles Wickerham, kuid ei täpsustanud, milliste ideoloogiatega oli tegemist.

Uudisteagentuuri AFP info kohaselt rääkisid tulistaja mitmed tuttavad, et tal oli kalduvust häirivalt käituda ja seda eriti naiste suhtes. Telekanali CNN usutletud endiste koolikaaslaste sõnul oli mehel nimekiri inimestest, keda ta soovis tappa või vägistada.

Esmaspäeval oli politsei teatanud, et uurijad pole seni leidnud ühtegi tõendit, mis viitaks, et USA-s Daytoni linnas pühapäeval toimunud massitulistamise motiiv oleks olnud rassiviha.

«Arvestades seda, kus me praegu oleme, siis me ei näe ühtegi viidet, et motiiviks oleks olnud rass,» ütles Daytoni politseiülem Richard Biehl.

24-aastane Connor Betts tappis ööl vastu pühapäeva üheksa inimest, kellest kuus olid mustanahalised. Tapetute seas oli ka Bettsi õde.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles