Kohtla-Järvel põles korterelamu, päästetöid takistasid trepikojas olevad jalgrattad

Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eile kell 10:27 sai häirekeskus teate Kohtla-Järvel põlevast kortermajast. 

Päästjate saabudes põles kortermaja 4. korrusel asuv korter lahtise leegiga. Koheselt sisenes korterisse suitsusukelduspaar kontrollimaks, et korteris pole enam ühtegi inimest. Kontroll näitas, et korter on tühi.

Korterist väljunud inimesed olid jätnud lahti ukse, mistõttu levis suits edasi tervesse trepikotta ning päästjad evakueerisid seetõttu trepikojast kokku 12 inimest. Korteris olnud kolm inimest said iseseisvalt välja ning nendega on kõik korras.

Kustutustöid raskendas aga asjaolu, et maja trepikotta olid jäetud jalgrattad, mistõttu oli päästjate liikumine takistatud. Päästeamet paneb inimestele südamele, et ühiskasutatavad väljumisteed peavad olema puhtad ja esemetest vabad.

«Trepikoda on ehitatud nii laiaks just seepärast, et kui ohuolukorras kõik majaelanikud korraga väljuda soovivad, siis on see võimalik,» kirjutas põhja päästekeskuse kommunikatsioonijuht Jane Gridassov pressiteates.

Tulekahju likvideeriti kell 11:37. Korteris, kus tulekahju toimus, puudus suitsuandur, mis on Eestis kohustuslik alates 2009. aastast.

Tuleohutusnõuded kortermaja ühiskasutataval pinnal:

-          Hoidke ühiskasutatavad väljumisteed puhtana, esemetest vabad. 

-          Väljumisteele jäävad uksed peavad olema võtmeta avatavad juhuks, kui olete tulekahju või muu õnnetuse korral võtmed tuppa või jope taskusse unustanud. Selliselt ei jää te lõksu ning saate ohutult hoonest väljuda.

-          Kui keldri uks avaneb trepikotta, peab see olema tuletõkkeuks, et keldritulekahju korral ei leviks suits trepikotta. Vastasel juhul jääb õnnetuse korral kogu maja rahvas lõksu ega pääse välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles